От х:

Днес в x:

Бивш кмет се удави на плиткото в Арда

Спасители извадиха тялото на Никола от плитък вир на Арда

Бившият кмет на Маджарово Никола Стайков Димитров намери гибелта си в плитък вир на река Арда вчера сутринта. Човекът излязъл на сутрешна разходка със свой приятел, с който се разделили за малко към 7.30 часа. Час по късно случаен минувач покрай реката забелязал тялото на възрастния мъж на метри от брега, където на спретната купчина били сгънати дрехите му. Подаденият сигнал на спешния тел 112 докарал на място пожарна, гражданска защита и полиция. Поне по първоначален оглед липсват следи от насилствена смърт.

Николай Димитров се пада вуйчо на настоящия кмет на Маджарово Милко Армутлиев. Въпреки тъжния ангажимент днес - изваждане на смъртен акт, г-н Армутлиев бе любезен да сподели обстоятелствата около трагедията. По думите му 76-годишният му вуйчо имал навика да се разхожда край Арда, кога сам, кога с приятели. Бил много жизнен за годините си, въртял собствен бизнес с малко хотелче, редовно ходел на лов с местната дружинка, нямал никакви проблеми и врагове.
Мястото на трагедията - на 1 км. от Маджарово, до разклона за Бориславци, било с плитчини. Конкретния вир пък бил с дълбочина едва 30-40 см. „Вуйчо не можеше да плува и се страхуваше от водата. Затова не мога да си представя какво е станало“, чудеше се Армутлиев. Според него са изключени обичайно разследваните в подобна ситуация версии за насилствена смърт и самоубийство. Единственото обяснение е спонтанен здравословен проблем, смята кметът. „Този ден беше много горещо. Никола казал на приятеля си, че ще влезе да се поизмие. Вероятно му е прилошало и загубил съзнание, докато е бил нагазил във водата“, смята Армутлиев.

Починалият е един от най-почитаните маджаровци. Освен дългогодишен кмет на родопското градче от времето на соца, е бил и учител, включително и в Хасково, поне 10 години. Бил жизнен и общителен до последно, винаги готов да помага на хората.

Haskovo.net изразява съболезнования на близките и приятелите. Нека Никола почива в мир.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини