От х:

Днес в x:

Хасково с басейн на 20 км от центъра

Басейна на бившият медиен магнат стана любимо място за развлечение на хасковските деца

Градът, който стана известен с това, че има опера на 60 км. от центъра, влиза в още един „рекорд“. Най-близкият обществен басейн ще се намира на 20 км. от него. Става дума за плувно съоръжение, което предстои всеки момент да отвори врати в курортното селище Хасковски Минерални бани. То е с олимпийски размери и предлага класически условия за развиване на плувни спортове. Дълбочината е от 1.50 до 2.30 метра. Освен спорта ще бъдат застъпени и удоволствията - има още две детски басейнчета под формата на жабка, с детска водна пързалка и каскада и три нива на дълбочина 40/60/120 см. Предвиден е и отделен детски кът с люлки, катерушки и други атракциони. Забавленията за големите деца пък ще се намират в голям кръгъл открит бар, с капацитет на средноголяма ромска сватба.

Комплексът се намира на мястото на стария обществен басейн в Минерални бани, но от него е ползван само изкопа. Всичко останало е чисто ново. Естествено за Баните, басейнът ще е пълен с минерална вода. Инвестицията е огромна и включва и хотел. И басейнът, и хотелът обаче още се строят, защото мокрото време отложи пусковата дата - 1-ви август, заяви представителят на един от собствениците Красимир Даскалов. Самите собственици са международна група – хасковлията Николай Перчемлиев, наричан Руския, съгражданинът Иван Ванков, бившият шеф на световната федерация по борба Рафаел Мартинети от Швейцария и неназована руска бизнес дама, партньорка на Перчемлиев.

Реализацията на мащабното начинание започнала от декември миналата година, когато бил купен терена. Даскалов не отрече, че идеята за бизнеса хрумнала след пълното изчезване на плувните басейни от Хасково - Лебеда бе разрушен за сметка на хипермаркет и областният град остана само с няколко хотелски басейнчета. Затова вече трета година цяло Хасково се изнася на басейн в Баните.

Засега потокът почти изцяло се поема от басейна на Господин Чонков. Бившият депутат и медиен магнат /Чонков бе собственик на телевизия „Рекординг“/ от 5 години строи хотел, който обаче е временно замразен, на места до груб строеж. За сметка на това отворил басейн през 2012-та. Първият сезон работил само месец, от миналата година обаче е на пълен капацитет от поне 200 на ден, поне през уикендите, в делничните дни по-малко. Освен хасковлии, потокът включва пловдивчани, заралии, софиянци и др, привлечени от т.нар. жива вода. В басейна има кътче, заредено, естествено, с минерална вода, загрята до 40°. Престоят в нея не е препоръчителен след 15-тата минута.

Иначе дори и в минералните басейни се използва смесена вода, подходящо третирана с дезинфекционни материали. В това кътче обаче всичко е натурално. Обичайните посетители през седмицата са на 60 % „чужденци“- нашенци, гурбетчийстващи в Германия, Холандия, Белгия и др., които се прибирали през лятото вкъщи. Водели и истински чужденци, като голяма френска компания наскоро, останала по шезлонгите два дни.

Със старта на новия басейн, в Минерални бани ще има вече поне три големи плувни съоръжения със свободен обществен достъп. В сметката не влиза и големият инвеститор на СПА-комплекс, който ще разположи многомилионна инвестиция в евро на площ от 2500 кв метра, и други подобни /макар и по-малки/, строящи се в момента обекти. Достъпът до подобен род съоръжения обаче винаги е, или може да е ограничен от вътрешните правила на хотела.

Г. Христов

Дори и в късния следобед /16.30/ часа в басейна имаше десетки къпещи се
В кътчето с "жива" вода трябва да се стои не повече от 15 мин
Иначе хотела е още до груб строеж

Daisy pool в обичайната си форма
В съседство на Чонковия басейн се кани да отвори съоръжение с олимпийски размери

В съседство с Чонковия се строи басейн с олимпийски размери
Със специална детска част
Красимир Даскалов ръководи обекта от името на инвеститорите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    11
    111
    0 0
    21:45, 7 юни 2015
    В статията става дума за два басейна. А между другото в минерален басейн по принцип не може да се спортува активно, просто водата не го позволява.
Последни новини