От х:

Днес в x:

Още една жертва на Черния Великден

Черният Великден от 24-ти април 2011-та година продължава да взима жертви

3 години след трагедията в Симеоновград, при която 6 деца бяха прегазени от пиян водач, така наречения Черен Великден взе още една жертва. Вчера, след продължително боледуване е починал един от първите пожарникари които се озоваха на окървавения тротоар на ул. Съединение на 23-ти април 2011-та година, Тончо Маринов. 46-годишния тогава мъж видял една от най-ужасяващите гледки, които човек може да си представи-агонизиращи младежи, някои от които разчленени и с изтичаща на пътя кръв. Според негови съграждани и приятели тази гледка го е пречупила и известно време след това пожарникарят се пенсионира. Оказало се обаче че травмата не е само душевна.

„Заради стреса и кошмарите, които човекът е сънувал, той се поболя“ сподели негов приятел пожелал анонимност. Общителен и добронамерен, Тончо дори се откъснал от любимия си риболов и престанал да се мярка по публични места, но причината може и да е била болестта. Или пък не само нея, мълви градската легенд в Симеоновград. В Черния Великден участвал и роднина на пожарникаря, Христо Иванов, който пътувал в опела-убиец с вече изпратените в затвора 23-годишен шофьор Данаил Георгиев и 19-годишният му братовчед и собственик на колата Живко Желев. По чудо Христо се отървал без сериозни травми в катастрофата, но дълги години се мотаеше по съдилищата като ключов свидетел в делото за трагедията. Адвокатите на обвиняемите пък се усъмниха дали във фаталния инцидент не е шофирал именно той, който вероятно допълнително е натоварило неговото семейство.

Днес Симеоновград изпрати починалия пожарникар в последния си път, а с него и един от малкото (почти) преки очевидци на трагедията.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини