От х:

Днес в x:

„Хасково” загуби от „Дунав”, ще играе за бронз

Баскетболистките на „Хасково” ще играят за бронзовите медали, след като днес бяха отстранени от „Дунав” Русе в полуфиналната серия на Националната баскетболна лига за жени с 1-3 победи. Те загубиха четвъртата среща с 60:64 точки, който се игра в зала „Дружба”. Така хасковлийки ще се изправят срещу „Нефтохимик” в мач за трето и четвърто място. Двата тима ще играят за 2 победи от 3 мача. Шампионките от последните две години пък ще играят за титлата с отбора на „Левски”.   

Днешният двубой в зала „Дружба” бе изключително оспорван. В голяма част от мача двата отбора играеха буквално кош за кош, но на моменти имаше превъзходство от страна и на двата отбора. В първата четвърт червено-белите поизостанаха малко при резутат 12:17. Във средата на втория период догониха съперника, а преди почивката имаха аванс от една точка. След подновяване на играта двубоят продължи доста равностойно. В решаващите 10 минути гостите дръпнаха в резултата. Те бяха изпълнени с множество фалове, а публиката избухна от недоволство. Наложи се играта да бъде прекъсната и дори някои от феновете бяха предупредени, че ако не се успокоят, „Дунав” ще спечели служебно мача. До края на срещата хасковлийки не успяха да догонят съперника и изостанаха с 4 точки.

Треньорката на „Хасково” Елена Станкова изрази недоволството си от съдийските решения, при това главно към един от тримата рефери. „Реакцията на публиката не беше случайна”, добави тя.
Наставникът на русенки Георги Божков заяви, че отборът на „Хасково” доста ги е затруднил. Той призна, че има забележки към момичетата си и допълни, че са направили грешки в последните минути.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини