От х:

Днес в x:

Щатски спецове следят бахамка по еTV, вземат я в NBA

Уолтия Рол в игра

Баскетболен клуб „Хасково 2012“ изстреля бахамката Уолтия Рол в женската NBA, където ще се състезава за шампиона Минесота. Преди два дни 198-сантиметровата баскетболистка подписа договор, потвърди за Haskovo.net генералният мениджър на хасковския клуб Станислав Станков-Шошо. Договорката между отбора и Рол е трябвала да стане след лагер, но ръководството са я харесали и са подписали преждевременно. Още от идването й в Хасково бахамката е следена непрекъснато от американски спецове по телевизия eTV, която излъчва всеки домакински мач. Американците, разбира се, се задоволили със записи от двубоите. Всяка среща и статистика била публикувана на сайта на Минесота. Това е едно голямо признание за Хасково. Рол е първата бахамка, която ще играе в WNBA, при това стартирайки от България.

В момента, в който 23-годишната състезателка разбрала за подписването на договора, останала много доволна, тъй като това е голяма стъпка в нейната кариера, разкри Шошо.

Въпреки, че женският клуб на Хасково е само на две години, продължава да пише историята на баскетбола. Нечуван успех не само за Хасково, но и за спорта в България като цяло. Мениджърът заяви, че е равносилно да вземат футболист от Хасково в Реал Мадрид.

Според Станков заслугата за израстване на бахамката е на треньорката Елена Станкова, но изпълнителният директор Станислава Станкова е издействала идването й в Хасково.

Уолтия Рол ще довърши първенството в България и ще си тръгне в началото на май, директно за Минесота. Лично президентът на тима е похвалил Елена Станкова, че е дала голям шанс и голям картбланш на състезателката в Хасково. Показателите й - коефициента на полезно действие, се е увеличил три пъти в сравнение с изминали години. „Благодарение на Хасково и на треньорката, Уолтия Рол подписа предварително с Минесота“, категоричен е Станков.

"Уолтия бе сред най-добрите баскетболистки в колежанската лига, докато се състезаваше в Северна Каролина. Имаме сериозни доказателства, че тя е развила играта си на още по-високо ниво през този сезон в България", споделя вицепрезидентът на Минесота Линкс Роджър Грифин, цитиран от американските медии. Пресата в САЩ акцентира върху статистиката й от Хасково, където в 16 мача има средно по 23,7 точки, 13,6 борби и 2,0 чадъра.

Въпреки добрата новина за Рол, снощи „Хасково“ претърпя загуба в първия си мач срещу „Дунав“ Русе с резултат 70:79 точки.

Анета Кутелова

Състезателката е висока 198 см
Станислав Станков
Треньорката Елена Станкова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини