От х:

Днес в x:

Математици обраха наградите във фотококурс

Мария-Йонна Райчева се е представила с фотография "Едно от седемте рилски езера"

Двама ученици от ПМГ „Иван Вазов“ заеха челните места във фотоконкурс „Красотата на природата“.

Фотоизложбата се организира от РИОСВ-Хасково по повод Международния ден на Земята-22 април. Провежда се в две категории – за фотографияи за презентация или видеоклип. Целта на конкурса, превърнал се в традиция, е да се възпита у подрастващите позитивно отношение към природата и нейното опазване, казват организаторите.
В раздел фотография на първо място е класиран Айгюн Салим от Фотоклуб "От черно до бяло" към ОДК-Кърджали. Второто място е за димитровградската математичка Мария-Йоанна Райчева, а трета е за Наджие Аптула от СОУ „Отец Паисий” в Кърджали. Отредени са и три поощрителни награди: за Валентин Панкин от ПМГ Димитровград, Диляна Димитрова от ОУ „Климент Охридски” в Хасково и Беркай Изет от ОУ „Гео Милев” от кърджалийското село Конево.

В раздел „Презентация и видеоклип” на първо място отново е класирана ученичка от Кърджали - Валентина Ананиева от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". На второ място е Наталия Господинова от ПМГ в Димитровград, а на трето е Златомир Колев от същото училище. Поощрителната награда е за Невена Василева, отново от димитровградската ПМГ.

Тази година в конкурса участваха общо 156 ученици с 269 творби, от които 240 фотографии и 29 презентации и видеоклипове. Всички фотографии ще бъдат подредени в изложба от 15 до 25 април в зала "Слънце" на „Обединени Ученически Общежития" в Хасково. На откриването от 15 часа ще бъдат раздадени грамоти и награди на отличените участници. По време на събитието ще бъдат показани и участващите в конкурса презентации.

Творбите бяха оценявани от жури в състав: операторът от eTV Илия Илиев, колегата му Янко Найденов, инж. Любомир Дайновски от РИОСВ и колежката му Марияна Чомпалова.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини