От х:

Днес в x:

62-ма починали от грипния вирус в Гърция

Здравното министерство в Гърция провежда мащабна кампания за превантивни мерки срещу грипа. За 2 месеца починали от смъртоносния щам са 62-ма души. От Националната здравна инспекция на Гърция съобщават, че повечето жертви са възрастни хора с придружаващи заболявания, предаде БНР.

С потвърдени лабораторни изследвания за наличие на вируса на свински грип в болницата са постъпили 190 души. Заразените не са били ваксинирани.

Министърът на здравеопазването Адонис Георгиадис потвърди данните за смъртните случаи и препоръча хората с тежки хронични заболявания при първите симптоми на грип да постъпят в болниците за изследване. "Да не се създава излишна тревога, но и да не се подценява опасността", подчерта той.

В последните две седмици се забелязва интензивност на епидемичния процес, съобщиха още специалистите. Фармацевти алармираха, че има липса на лекарства и доставянето им в мрежата трае няколко седмици.

Засега единствено в аптеките към болничните заведения могат да се намерят лекарствата, но процедурата по получаване е бавна.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини