21 °C

ЕНП: ГЕРБ заплашва устоите на демокрацията в България

Скандалният случай с отпечатването на 350 000 фалшиви бюлетини в печатница на общински съветник на ГЕРБ, по който прокуратурата извършва проверка, е доказателство за праволинейната дългогодишна позиция на Единна народна партия, че управлението на ГЕРБ  подлага под заплаха устоите на демокрацията в България. През годините на този мандат така се случи с много от основните ни свободи. Мачкана беше свободата на словото, свободната икономическа инициатива, тайната на кореспонденцията, а сега под драматична заплаха е поставено и правото ни на свободен избор.

Подобно посегателство над конституционните права на българите няма ляв и десен прочит, а демократичен и недемократичен, в унисон със закона или извън закона. Приветстваме действията на правоохранителните органи, които дават надежда, че институциите в България започват да функционират.

„Категорично съм против вината за безумните действия на неколцина души от върхушката на ГЕРБ да се вменява на всички почтени българи, които вярваха в тази идея. Отговорността е персонална и трябва да се носи докрай“, заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон.  Според нея случилото се е потвърждение, че в страната отдавна трябваше да започне предлаганата от ЕНП операция „Чисти ръце“.


Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини