От х:

Днес в x:

Марихуана най-често пушат деца от елитни школа

Родители на ученици от 10 до 12 клас в елитни школа са търсили помощ и подкрепа в Превантивния информационен център по наркотични вещества. Тийнейджърите най-често употребявали марихуана. Това обявиха от центъра днес, когато света отбелязва Международния ден за борба срещу употребата и разпространението на наркотици. Големият страх на родителите е да не би покрай тревата децата им да посегнат към по-твърда дрога. По думите на консултантите родителите не знаят как да разпознаят дете, което взима наркотици. Рязка промяна в настроението, промяна в приятелския кръг, бягане от училище, изчезване на скъпи вещи от дома са част от симптомите, които трябва да светнат лампичката на вниманието на всеки родител.

По повод Международния ден за борба с наркотиците в Младежкия център ще бъдат прожектирани филми за вредата от тяхната употреба. Ще бъде представен и новият сайт на центъра в Хасково-www.drogahs.com.

Част от кампанията днес бе и флашмоб акцията в центъра на града. Младежи полегнаха на плочките на площада, а доброволци очертаваха силуетите им. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини