От х:

Днес в x:

Бизнесът в Хасково на информационна среща за Еврофондовете

ОБЛАСТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

На 9 май 2012 г., Областен информационен център – Хасково проведе информационна среща в община Хасково на тема: Популяризиране на отворени схеми по Оперативните програми, съфинансирани от Структурните и Кохезионния фондове (СКФ) на ЕС”. На срещата присъстваха представители на малките и средни предприятия в община Хасково и специалисти от общинската администрация.

Екипът представи целите и дейностите по проект „Изграждане и функциониране на областен информационен център в община Хасково”. Участниците бяха запознати с възможностите за кандидатстване по ОП „Конкурентоспособност” чрез отворените схеми  „Развитие на стартиращи иновативни предприятия чрез подкрепа за внедряване на иновативни продукти, процеси и услуги” и „Подкрепа за развитието на клъстерите в България”. Представена бе инициативата JEREMIE като един нов начин за усвояване на структурните фондове на ЕС, за насърчаване на достъпа до финансиране на малките и средни предприятия чрез инструменти за финансов инженеринг.

ОП „Развитие на човешките ресурси” бе презентирана чрез Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Квалификационни услуги и обучения за заети лица – фаза 3”. По схемата договарящ орган е Агенцията по заетостта.

Проект „Изграждане и функциониране на областен информационен център в община Хасково” по договор № BG161РО002-3.3.02-0001-С0001 се осъществява с финансовата подкрепа на ОП  „Техническа помощ”, съфинансирана от ЕС чрез ЕФРР.

Haskovo.net


www.eufunds.bg

Проект № BG161PO002-3.3.02-0001-C0001 Изграждане и функциониране на областен информационен център в община Хасково Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “ Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини