От х:

Днес в x:

Дарител в Бисер: Изтрий сълзите, Мария! Имаш нова къща

Мария Стоянова благодари на щедрия дарител от Стара Загора Стефан Шоселов пред новия си дом

„Изтрий сълзите, Мария! Усмихни се и нека има радост в очите ти. Имаш нова къща“. Това каза днес в удавеното село Бисер бизнесменът от Стара Загора Стефан Шоселов, който за по-малко от месец построи нов дом на пострадалата фамилия Мария и Иван Стоянови. Старата им кирпичена къща в близост до реката пропаднала и се килнала на една страна. Заедно с тях в новата постройка ще живее и майката на Иван – баба Мара Благоева. Старицата е на 81-години и също едва сдържа сълзите си от радост. Сред щастливите новодомци е и 3-годишният Кристиян, внук на Мария и Иван.

Днес новата им къща бе официално отворена за гости и медии, събитието уважиха и дарителите – Стефан Шоселов, както и друг бизнесмен от Стара Загора, помогнал в построяването – Георги Чахов. Всъщност строителството е дело на неговата фирма „Чахов“ ООД, а фирмата на Шоселов – Новотехпром“ е дарила строителните материали, които произвежда.

„Новият дом на Мария не е голям, но е от сърце. Сградата е с най-добрата изолация, използвана в Европа. Надявам се, че вече няма да има сълзи в очите на Мария, надявам се в тях вече да има повече радост. Надявам се и очите на хората от Бисер да има радост и надежда.

В България има много благородни хора, които направиха дарения за пострадалото село. Затова искам да кажа на всички: България мисли за вас, няма да ви оставим!“ Това каза на краткото тържество пред новия дом щедрият дарител Стефан Шоселов. Пред прага той получи и благодарствен адрес от кмета на Харманли Михаил Лисков, както и поздравления от заместник областния управител Николай Нанев.

„Искам да благодаря на Георги Чахов, чиято фирма извърши строителството, като калкулира само себестойността – труда на работниците. Това е голям жест. Също така дължа благодарност и на арх. Стоянов и инж. Кацаров от Стара Загора, които направиха безвъзмездно проекта“, каза още Шоселов.

Той увери новодомците, че новата им къща е построена с най-качествените материали. Гаранцията е 20-годишна, дори цветовете няма да се променят, гарантира той.

Стефан Шоселов има фирма, която работи в Германия от 17 години. „Това е най-доброто, с което се строи в Европа“, каза той.

Той допълни, попитан от репортери, че не е правил точна калкулация на разходите, но новият дом на семейство Стоянови му е струвал между 25 и 30 000 лева. Без даренията и отстъпките такава къща реално струва 45-50 000 лева.

„Вече са издадени 3 разрешения за строеж за къщи на другите пострадали от наводнението“, каза пък замобластният управител Николай Нанев. По думите му строителството им започва до дни.

Тодор Кръшков

Стефан Шоселов
Баба Мара бе приготвила шоколадови бонбони - да черпи за нова къща
Щастливите новодомци пред къщата си

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини