От х:

Днес в x:

Атакуваха обществената поръчка, свързана с интегрирания план на Димитровград

КЗК определя като незаконосъобразно решението за изпълнител на обществената поръчка за изгработка на интегриран план за градско развитие

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ отмени като незаконосъобразно решението на кмета на община Димитровград Иво Димов, с което е обявено класирането и е определен изпълнител на обществена поръчка с предмет "Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на Димитровград". Това съобщава на сайта си КЗК днес. Поръчката е за 500 000 лв.

В мотивите е записано, че назначената от възложителя комисия за разглеждане и оценка на офертите е незаконосъобразна, защото в състава й е включен външен експерт - юрист, чиято квалификация не съответства на предмета на поръчката.

Комисията връща преписката на възложителя от последното законосъобразно извършено действие - издаване на заповед за определяне на законосъобразен състав на комисия за провеждане на процедурата при спазване на указанията в мотивите на решението.

472 929 лв.е безвъзмездното финансиране по Оперативна програма "Регионално развитие" за изработка на плана. 24 891 лв. община Димитровград трябва да задели от собствения си бюджет за тази цел.  
 
 
Припомняме, че това не е първия случай, в който КЗК отменя като незаконосъобразно решение, свързано с Димитровград. В началото на ноември 2013 г. комисията съзря нередности и в обществената поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване в Общината, която бе обявена през август.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини