От х:

Днес в x:

Започна основен ремонт на подлеза на димитровградската ЖП гара

Ремонт на подлеза на ЖП гарата стартира тази седмица в Димитровград

Започна основен ремонт на подлеза на ЖП гарата в Димитровград. Той се извършва от фирма "Терна", която изгражда и електрификацията на ЖП отсечката между Димитровград и Свиленград.

Реконструкцията е заложена в самия проект, коментира зам.кметът на общината Светослав Стойков. Той посети мястото на строителните дейности днес.

В момента работници на "Терна" са обезопасили част от подлеза и къртят мазилката от тавана с машини, показа наша репортерска проверка на място.

Според плановете, мястото ще бъде изцяло обновено- стени, таван, под. Ще има и още един допълнителен излаз към ЖП гарата, освен старите изходи. Предвидени са и два асансьора за трудноподвижни хора.

Подлезът няма да се затваря по време на ремонта, защото потока от хора между двата квартала няма от къде да премине. Забранено е преминаването през ЖП линиите заради строителната работа там, поясниха от Общината.

Работниците спират за малко по време на пристигането на влакове по разписание на перона в северния край. Към момента е ясно, че ремонта ще е продължителен, димитровградчани трябва да имат търпение, поясниха още от Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Района на ремонта е обезопасен с конуси и мрежи
По време на ремонта подлеза няма да се затваря

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини