От х:

Днес в x:

Петя Кенанска представя нови песни на Великден

Народната певица от Хасково Петя Кенанска представя две авторски песни навръх Възкресение Христово.

Първата е тракийската песен „Отидох, мамо", написана по действителен случай специално за нейните баба и дядо - Петя и Йордан Петрови. За аранжимента певицата този път се е доверила на Виктор Йорданов, по-известен в музикалните среди като Кардама, и на музикантите от народния оркестър при Община Хасково.

За видеореализацията е избрана прекрасната градина на ресторант „History", а изпълнителката сменя четири визии - две стилизирани носии и две официални рокли. Гримът е дело на Ивилина Банева, а прическата - на салон за красота "Чар".

Вторият проект е посветен на Великден и е македонска песен със съвременно звучене. За нея Петя работи отново с различен творчески екип. "Всяко второ събитие от работния процес се случва като по чудо, което затвърждава вярата ни, че Бог ни помага клипът да стане реалност. Искаме да подарим на българските семейства едно докосване по истински и дълбок начин до Възкресението на Христос."- споделя певицата. За неповторимия аранжимент се е погрижил Иван Божинов от ESCOM, като този път не са изполвани фолклорни инструменти, а самата Петя Кенанска си акомпанира. Ще видите какъв музикален инструмент владее народната изпълнителка от Хасково и какво е посланието на песните й на 1 май по Тянков ТВ.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини