От х:

Днес в x:

Торта Трите шоколада

Торта Трите шоколада

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Смлените бисквити на трохи се омесват с разтопеното масло и маргарин и навлажнени се слагат във форма с подвижно дъно. Заглаждат се с ръка или с лъжица. Аз я слагам в камерата и става по-бързо стягането. Около 40-50 мин.

За най-тъмният мус използвах 200 г черен шоколад на SALUT -50%, колкото е по-голям процентът, е по-хубаво. За млечния и бял мус същите съставки, но шоколадът съответно е млечен на SALUT и бял на Милка.

Слагам пр. мляко в метална купичка и натрошения шоколад да се разтопи, желатина заливам с малко вода и оставям да набъбне. Разтопеният шоколад оставям настрани да поизстине. Слагам и желатина на котлона да се втечни без да завира. Махам и него от огъня.

Разбиваме сметаната със захарта и като се посгъсти, сипваме шоколада и желатина. Доразбивам хубаво муса, той започва да се сгъстява и бухва. Изсипвам го в/у бисквитения блат и за 40-50 мин да стегне. Преди да сложа вторият мус надрасквам с вилица повърхността за спойка м/у кремовете.

Декорация с ягоди и кокос. Предишната ми беше със шоколадови рози. За тази торта ми отне от 11 ч на обяд до 15 ч, когато сложих последния мус. Наложи ми се да слагам прозрачна стена, защото се оказа ниска формата ми този път.

Източник: gotvach.bg

Последни новини