От х:

Днес в x:

Сладки розички

Сладки розички

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко топлото прясно мляко с малко от захарта. След около 20 минути трябва да се е активизирала.

Смесете пресятото брашно с останалата захар, ванилия, маслото и добавете шупналата мая. Постепенно замесете меко и еластично тесто. Сложете го в подходяща купа, покрийте с фолио и го оставете в хладилника за почине за около 30 минути.

От тестото разточвайте кори 2 кори с дебелина около 2 см. С помощта на ринг изрязвайте кръгчета. На всяко кръгче направете по четири разреза с нож, като започвате от вън навътре, но не стигате до средата. Разрезите се правят на 12, 1, 6 и 9 часа (представете си, че кръгчето е циферблат). Ако ви се занимава, може да направите и по още 4 разреза между началните, за да стане по-многолистна розата.

В средата сложете по парченце локум и започнете да събирате разрязаните части. Първо увийте едната около локума, след това завийте внимателно срещуположната и след това останлите 2 една след друга. Финално дооформяйте получилите се рози.

Подреждайте ги в подмазнени форми за мъфини. По желание може да ги намажете с разбит жълтък с малко мляко. Изпечете сладките розички в загряна на 200 градуса фурна за около 20 минути. Готовите розички поднесете поръсени с пудра захар.

Източник: gotvach.bg

Последни новини