От х:

Днес в x:

8 см сняг паникьоса Хасково, в областта пътищата проходими засега

Снегопочистването изкара техниката си на пътя

8 см снежна покривка към 8 сутринта предизвика хаос в движението по крайните квартали в Хасково. Бавно пъплещите автомобили създадоха сутрешни задръствания, на бензиностанциите имаше опашки от чакащи да заредят. Видимо, поне половината от колите още бяха с летни гуми и това обясняваше свръх предпазливостта на шофьорите. Много се отказаха от автомобилите си и звъннаха на таксита. Масово обаче, таксиметровите фирми бяха изключили мобилните си телефони.

Температури около нулата и над нея съпътстваше снеговалежа. Той ще продължи през целия ден и цялата нощ, а утре се очаква да спре. При това темпо обаче, се очакват огромни натрупвания, затова от областно пътно управление препоръчаха на тировете, да спрат поне за ден. И към момента има снежна покривка до 15 сантиметра, особено по пътя за Кърджали. Там е въведено ограничение за товарните автомобили, да бъдат задължително с вериги.

Най-интензивни са валежите в Хасково, Минералбни Бани, Стамболово и Маджарово. В Любимец и Харманли пък въобще не вали сняг, отчетени са кратки превалявания от дъжд.

Г.Христов

Движението с коли бе затруднено...
...затова много предпочетоха да тръгнат пеша
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини