От х:

Днес в x:

Слагат камери на кръстовищата в Кърджали

  Камери за наблюдение ще бъдат поставени на входовете на Кърджали и на най оживените кръстовища в града. Идеята е да се засичат шофьорите, които не спазват знаците. Проектът е разработен от община Кърджали и областната дирекция на МВР. На първо време ще са необходими 150 000 лв. за електронните очи, сочат изчисленията. Проектът кандидатства за финансиране и всеки момент се очаква да бъде одобрен. Готовност за монтиране на камерите има още от началото на следващата година. Това съобщи за Кърджали бг вести Сали Рамадан от транспортния отдел в община Кърджали.

   Преди няколко години техника за наблюдение бе монтирана от фирма „Аланц” на централното кръстовище на бул.”България” и улица „Булаир” в Кърджали.Двете камери осигуряваха денонощно наблюдение.Компютър записваше всяко нарушение. От КАТ обаче не признаваха за документ направените кадри.

Крумовград изпревари Кърджали. Там от година камери следят за уличното движение и обществения ред в центъра. Електронните очи бяха поставени по инициатива на кмета Себихан Мехмед и с благословията на Общинския съвет. Оператор в местното полицейско управление денонощно следи за нарушения. Ефектът е поразителен,подчерта Себихан Мехмед.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини