От х:

Днес в x:

Генджев назначи мюфтии на Кърджали и Крумовград

Председателят на Висшия духовен мюсюлмански съвет Недим Генджев е назначил районни мюфтии на Кърджали и Крумовград. Това са Наим Халил и Халил Джелеп. Джелеп е с висше богословско образование, съобщи за Кърджали бг вести Генджев. Ръководството на районното мюфтийство в Кърджали е вече регистрирано във фирменото отделение на окръжния съд. В процедура е и мюфтийството в Кърджали.

Надявам се досегашните мюсюлмански водачи в Кърджали-Бейхан Мехмед и в Крумовград- Насуф Насуф да предадат сградите и документацията по един цивилизован начин. Ще им изпратим нотариални покани за да се разберем като бели хора, каза още Генджев.

  Всичко, което е направено за мюсюлманското вероизповедание в страната е сторено под мое ръководство. През 1991 г.аз открих мюсюлманското духовно училище в Момчилград, както и в Шумен и в Русе. Аз отворих Висшия мюсюлмански институт, подчерта председателят на Висшия мюсюлмански духовен съвет.

  Ще припомним, че Върховния касационен съд постанови, че законен мюсюлмански лидер в България е Недим Генджев, който спечели дело в Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Досегашният главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджъ и Висшия мюсюлмански съвет с председател Шабанали Ахмед, бяха обявени от Софийския градски съд за нелегитимни.

  Турският премиер Реджеп Таип Ердоган дойде в България за да настоява да бъде върнат Мустафа Алиш Хаджъ. Самият Алиш обикаля страната и говори, че с помощта на Турция отново ще стане главен мюфтия. Това не е Османската империя. Ние сме страна член на Европейския съюз и съдът е независима институция, неподвластна на политиците, отбеляза Недим Генджев.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини