От х:

Днес в x:

Борислав Михайлов в НС: Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за случващото се извън стадиона

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов говори пред Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание за скандалите и протестите преди и по време на европейската квалификация България - Унгария на 16 ноември. Заедно с него беше и изпълнителният директор на централата Борислав Попов.

"Вчера изпратихме цялата хронология и сте запознати всички. Цялата комуникация идва от сведения от компетентните органи в България, от фейсбук страници, от изследване на проблемите за сигурността на този мач от страна на УЕФА. Очакваха се над 3500 фенове и до крайно десни фракции от Унгария. Ние няма как да знаем какви са заплахите като футболен съюз. Затова има компетентни органи и изпратени писма", отговори Михайлов на първия въпрос защо БФС не е запознала предварително футболната общественост за комуникацията на централата със СДВР и УЕФА за изместване на двубоя между България и Унгария.

"Уважаема г-жо председател, уважаема комисия! Благодаря ви, че отново имам възможността да изясня хронологията по организация на двубоя с Унгария. БФС носи отговорност на стадиона, но не и извън него. Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за случващото се извън стадиона. Отговорност трябва да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. БФС не може да се превърне в изкупителна жертва", допълни шефът на родния футбол.

"УЕФА наказва за нахлуване на стадиона, за чупене на държавно и частно имущество с цел прекратяване на мача. Организираме мач, в който трябва да сме сигурни за сигурността на хората, на футболистите и всички служители. Свастиките не са толкова опасни, защото ще ни накажат с глоба. Горд съм, че успяхме да спасим човешки животи", продължи Михайлов.


"Тук съм дошъл като човек, който уважава тази институция. Не съм дошъл да се превръщам в жертвено агне. Очевидно никой не го интересува фактологията. Различно се тълкува от всеки или от всички тази дълга кореспонденция. Тук никой не иска фактите, а иска да има жертва и жертвата е ясна. Това не е никакво изслушване, а нападение срещу мен", каза още президентът на БФС.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини