От х:

Днес в x:

Възобновиха учителската спартакиада в Ардино

Работещите в сферата на Образованието от Община Ардино, след няколко годишно прекъсване от пандемичните ограничения, под ръководството на Синдиката на Българските Учители /СБУ/ и под егидата на Кмета на Общината инж.Изет Шабан, проведоха 5-та Учителска спартакиада в местността „Трите чучура” край града. Програмата на спартакиадата предвиждаше за педагозите участие в разнородни спортни дейности, като волейбол, бадминтон, дартс, шахмат и теглене на въже.

Спортното мероприятие бе уважено от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Специални гости бяха м.с. по борба Рамадан Шен (Емурла) и дългогодишният специалист по борба и тенис на маса Айнур Юмер, и двамата от Горно Прахово. То бе открито от председателя на Общинската организация на СБУ в АрдиноАзис Мурад. Той изрази задоволството си от масовото включване и участие на просветните дейци, което доказва още веднъж активната им гражданска позиция и е ярък личен пример пред учениците за здравословен начин на живот. Приветствие пред всички участници и гости на Спартакиадата произнесе  кметът инж.Изет Шабан, който спомена за добрите взаимоотношения на местната власт и СБУ, изрази  готовност след евентуалното приемане на държавния бюджет и договореност за индексиране на заплатите на национално ниво, да се осъществи съответната компенсация на инфлационните процеси в обществения  живот. Призова участниците да продължават с физическата активност и упражненията със спорт, за да избегнат допълнителното психическо напрежение в професионалния и обществен живот.

За най-активните, организаторите бяха предвидили купи, които заслужиха сплотените колективи на детските градини “Слънце” с директор Димитрина Александрова и този на СУ „В.Левски” спредседател на синдикалната организация Велизара Добрева, съответно най-добре представили се в комплексната надпревара в различните спортни дисциплини.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ар
    Ардинец
    1 0
    08:09, 29 май 2023
    Да живеят старите нови комуняги плюс Д. Александрова
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини