От х:

Днес в x:

СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ отпразнува 40 години

    СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ отпразнува 40 години от преобразуването си в Средно училище с преподаване на чужди езици. На събитието, което се проведе в Двореца на културата, се събраха много бивши и настоящи ученици и учители. Гости на годишнината бяха кметът на Община Перник Станислав Владимиров, Областният управител Людмил Веселинов, началникът на РУО-Перник Ваня Коконова, както и директори на училища в Перник. Възпитаниците на училището пък бяха подготвили празнична програма.
    „Днешният празник е повод не само за равносметка, но и поглед към бъдещето. Има нещо величествено в това да съградиш храм на знанието, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, да превърнеш всичко това в традиция и с любов да го предадеш на поколенията, за да го развиват и пазят“, с тези думи директорът на училището Елеонора Владимирова се обърна към всички гости. Тя добави, че училището се гордее със своя патрон д-р Петър Берон – учен и творец с европейско измерение, автор на първия български учебник и учениците на школото са достойни негови последователи.
    „Макар че от първия ми учебен ден в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ са минали много години, никога няма да забравя вълнението да прекрачиш училищния праг. Благодаря ви, че продължавате да развивате училището, защото образованието е един от устоите на държавността. Затова съм поел и ангажимент за изграждането на физкултурен салон на училището, за да може условията, които предоставя това то да бъдат такива, каквито са в мечтите на учениците му“, заяви кметът на община Перник Станислав Владимиров .
    „СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ се превърна в знаково не само за Перник, но и за България, с качественото образование и моделът, който наложи. От тук насетне трябва да развиваме нашите училища в тази посока и да ги подкрепяме. Нека вашето училище продължи да бъде емблема на успеха“, каза областният управител Людмил Веселинов.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини