От х:

Днес в x:

Фондация "Спасение" и немска организация с акция за намаляване на популацията на бездомните кучета и котки

Изображение 1 от 3


    В град Кърджали и областта има хиляди бездомни кучета и котки. Те се размножават неконтролируемо, като Община Кърджали, чието основно задължение е овладяването на популацията на бездомните животни бездейства.
    Това прави нашия район едно от най-лошите места за животните, където биват подлагани на насилие и убивани именно, защото се рамножават без контрол.
    Фондация „Спасение” –Кърджали, съвместно с немската организация за защита на животните Pfotenliebe e.V. работи усилено в посока намаляване на броя на бездомните животни в област Кърджали, чрез кастрация и медицински грижи. Това е устойчива политика и хуманно решение, чрез които да намалим популацията на бездомните кучета и котки.
    В тази връзка стартираме кампания за безплатна кастрация за периода от 28 април до 30.04.2023г. Кастрациите на бездомни кучета и котки ще бъде извършвана от местни ветеринарни лекари, подпомагани от немски медицински екип. Целта ни е да се извършат максимален брой кастрации за тези три дни.
    Призоваваме всички граждани, които обгрижват бездомни или дворни животни (кучета и котки), всички доброволци, които помагат на животни в беда в Кърджали, да се включат, като се обадят на телефон 0878801666 за заявяване на кастрациите.
    Моля,да заявите вашето желание за кастрация най - късно до 26.04.2023, за направим график.
    За целта е необходимо да ни предоставите адрес и телефон за връзка с вас.
    Там, където е необходимо ще осигурим транспорт.
    Разчитаме на вас – доброволци и активни граждани, и нека заедно да превърнем Кърджали и областта в място без бездомни и страдащи животни
    Фондация "Спасение"-Кърджали

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини