От х:

Днес в x:

Самолет катастрофира на Роженските поляни.../ама не съвсем/ вдигнаха на крак пожарна,спешни медици, полиция и доброволци/ галерия/

Изображение 1 от 6

     Национално съвместно учение за търсене и спасяване при авиационно произшествие се проведе на Роженските поляни. То беше организирано от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

    Граждански самолет, с десет пътници на борда, аварира и трябва да осъществи кацане в района на Роженските поляни в Родопите. При кацането се разбива. Това беше сюжетът на произшествието, на което трябваше да реагират множество екипи от различни служби. Първи на място пристигнаха пожарникарите. Гл. комисар Александър Джартов - директор ГДПБЗН, обясни, че идеята е да се покаже  с какъв ресурс разполагат, т.е. дали е достатъчен, да се проиграят различните процедури,  защото такива инциденти обикновено са свързани с работа на много институции. По време на учението бе създадена много добра организация.Пожарът беше угасен,спасиха и пострадалите. Освен екипите на пожарната в учението се включиха полиция, Спешна помощ, доброволци от БЧК. Планински спасители издирваха пострадали. Учението се проведе въпреки лошите метеорологични условия. През цялото време валеше сняг и духаше силен вятър."Няма как времето да ни спре. Знаете че когато се случат такива събития, обикновено те не зависят от това дали е хубаво времето, т.е. ние да чакаме хубаво време, за да реагираме. Действаме по всяко време, независимо какви са метеорологичните условия", каза още гл.комисар Джартов. Лошото време на Роженските поляни попречи единствено на участието на хеликоптери,които не можаха да излетят.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини