От х:

Днес в x:

Кирил Петков: ПП и ДБ са само ядката на новото обединение, ще говорим с много граждански организации

Имаме изцяло разбиране, че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" са само ядката на началото на това обединение. Още днес имаме много разговори с множество граждански организации. Знам, че много от тях предпочитат да останат извън политическия терен, но е време те да влязат в политическия процес.

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в кулоарите на парламента часове преди разпускането на 48-ото Народно събрание. По думите му парламентът не си е свършил работата, не е решил ключови въпроси и не е приел множество закони, нужни за приемането на Плана за възстановяване и устойчивост. 

"Вместо това направихме законови промени като връщането на хартиената бюлетина, които карат България да върви назад. Но не трябва да се отчайваме, напротив - идва времето за голямото обединение. Това, което казвам като добрите сили, е всички хора с кауза в България да кажат, че няма да чакат повече спасител и някой да ги "оправи". Време е да се обединим заедно и в следващия парламент да има такова мнозинство, за да се случат всички тези неща", каза той. 

Кирил Петков обясни, че ПП и ДБ търсят такива граждански организации, които са готови да застанат с тях зад каузата и че голямото обединение трябва да включва и цялото общество, което иска промяна. 

"Тука е съвсем различна задачата - звучи абстрактно, но е време да мислим всички - всички застанат заедно зад това обединение. Проблемът ни е един и същ и той се крие в неработещата съдебна система и в корупцията.  Не искаме позиции в листите, искаме в следващия парламент съединението да прави наистина силата", заяви той. 

Бившият премиер призова служебното правителство и по-точно МВР да си "свършат работата безупречно" на изборите, защото българите разчитат да има честни избори.  

Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов коментира, че следващото служебно правителство ще е "още от същото" и се присъедини към призива на Петков служебният кабинет да осигури честен и прозрачен изборен процес. 

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини