От х:

Днес в x:

Спешно! Млада майка на две деца се нуждае спешно от трансплантация на сърце

В Смолян започна дарителска кампания за майка на две деца, която се нуждае спешно от трансплантация на сърце. Евгения Николова е на 43 години от град Смолян и е майка на две деца. Момченцето й е още в детска градина. Женя  страда от тежка сърдечна недостатъчност. Налага ѝ се трансплантация на сърце в САЩ. След подкрепа от държавата, Жени е получила необходимата сума, но пътуването и престоя по време на рехабилитацията след операцията извън болницата са непосилни за семейството на Евгения. Възстановяването и престоя там ще траят до 18 месеца след трансплантацията. В това време Евгения сама ще трябва да поеме разходите по настаняването и изхранването за себе си и нейният придружител. За този период допълнителната сума възлиза на стойност 200 000 щатски долара.

Кампанията за набирането на средства за Жени започнаха от роднините на 18-годишната Даниела от Смолян, на която с дарения родопчани осигуриха втори шанс да живее. Момичето бе с остра лимфобластна левкемия и десет години се бореше с тежкото заболяване. Според медиците единственият шанс да оцелее бе трансплантация на стволови клетки и костен мозък в чужбина. През ноември лекарите в турска клиника й направиха животоспасяваща трансплантация. Донор на стволови клети бе по-малкото й братче. Даниела вече е добре, а благодарните й близки подеха кампания на същата дарителска страница във Фейсбук за Жени. 

 

Дарителски кутии за Жени се поставят в търговски обекти в Смолян тази седмица. Предстои и благотворителен концерт в областния град.
Дарителска сметка: BG 87 BPBI 7927 4040 7009 01
BIC: BPBIBGSF
Банка: Юробанк България АД
Титуляр: Евгения Асенова Николова
PayPal: evgenia_indjova@abv.bg

Нека помогнем на една майка да отгледа детето си!

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини