От х:

Днес в x:

Граждани от Перник поискаха поевтиняване на автобусните билети и карти

Родители, деца и пенсионери, които всекидневно пътуват по градските автобусни линии на територията на община Перник, се обявиха срещу високите цени на обществения транспорт.

Това става ясно от внесена подписка до кмета Станислав Владимиров и председателя на Общинския съвет Денислав Захариев, публикувана в сайта на местния парламент.

В нея гражданите настояват за намаляване на цената на билетите и картите.

В община Перник безплатни карти са въведени за учениците от първи до четвърти клас, както и за учащите от селата. Същите обаче не се ползват от по-малките деца, които пътуват с автомобилите на родителите си. С автобуси се придвижват по-големите ученици, се посочва в подписката.  

Картата за ученици от 5 до 12 клас в миньорския град струва 46 лева на месец и важи само за една линия.
В София същата услуга е с цена 9 лева за една линия и 20 лева за цялата градска мрежа. Значително по-евтино пътуват децата и в други градове в страната, посочват родителите. Според тях цените в Перник не отговарят и на качеството на предоставяната услуга.

Темата ще бъде разгледана и дискутирана по време на следващото заседание на Общинския съвет.

В момента всички автобусни линии в Перник се изпълняват от частни превозвачи. Предстои най-натоварените от тях да бъдат поети от общинското предприятие „Градски транспорт".

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини