От х:

Днес в x:

Девойките се издъниха, юношите станаха втори

Заралийки бяха безапелационни

Девойките на Хасково не оправдаха надеждите и завършиха на второ място на държавното отборно първенство по бадминтон. То се провеждаше в зала „Спартак” и домашния характер на турнира изкуши треньорите на местния клуб да прогнозират титла за девойките ни, които с право се считат за най-големите таланти на България в тази възраст. Да, ама не. Нашите стигнаха безпроблемно до финала с победи от по 5:0 включително и срещу силната школа на Русе. На финала обаче срещнаха Стара Загора, от където още не могат да преживеят че „Астика” е по-хубава от „Загорка”. В резултат, заралийки набиха местните звезди, като голямата длъжница беше Божидара Топузова. Кандидат националката загуби решителния сингъл във финалния сблъсък и въпреки че Габи Стоева би наред, отборът ни отстъпи с 2:3.

За разлика от тях, юношите показаха че в Хасково още има мъже. Те провалиха прогнозите на треньори и деятели и стигнаха до финал. Там обаче все така срещнаха Старозагорското отмъщение, което ги застигна при резултат 0:5. В момента Стара Загора са по-добри от нас при юношите, чистосърдечно призна треньорът Станимир Бойчинов. Сопред него ако в девическия отбор бе 14 годишната сестра на Габриела, Стефани Стоева, победата ни била в кърпа вързана. Стефани обаче докара в Хасково титлата при 15 годишните и затова нямаше право да играе и за 17 годишните.

От утре двете сестри Соеви заминават за София, където до четвъртък ще се готвят за европейското в Словения. Треньор на националите ще бъде Станимир Бойчинов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини