От х:

Днес в x:

150 “балканци“ мерят сили на бадминтон в зала „Дружба“

Страхотни схватки зарадваха зрителите в "Дружба"

150 състезатели от 5 балкански държави участват в 4-тото първенство на полуострова по бадминтон за ветерани. Свои отбори изпратиха Турция, Гърция, Македония и Румъния. Отборът на домакините бе от 90 души.

В турнира, който ще продължи до неделя, участват състезатели които са прекратили своите състезателни кариери. В огромното си мнозинство това са бивши национални състезатели на тези държави. Едни от най-титулувани са хасковлийката Петя Георгиева, която освен многото национални титли е и европейска шампионка за ветерани. Слънчезар Цанков от Стара Загора пък е трети от световно първенство, пак за ветерани.

Шампионатът е организиран от българската бадминтон федерация и нейният президент Володя Вълков. Домакинството на Хасково пък е с личната протекция на основателят на този спорт у нас Пюзант Касабян. Потомственият хасковлия издействал градът ни да е домакин, след като предишните две издания бяха в Стара Загора. Градът на липите и този на Тополите открай време си оспорват правото да се наричат бадминтон столицата на България.

Първите двубои преминаха пред препълнена зала. На първите редове бяха състезатели от всички генерации на местата бадминтон школа. Бъдещите звезди с въздишка признаха че има още много какво да научат от тези „чичковци и лели“.

Г.Христов

Смесените двойки предлагат много възможности за разсейване
Старите пушки показаха че младите са още далеч от техните умения
Пюзант Касабян/вляво/ и Володя Златев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини