От х:

Днес в x:

Бивш управител на дружество в Перник е предаден на съд за длъжностно присвояване

Окръжна прокуратура – Перник предаде на съд бивш управител на дружество за длъжностно присвояване и за сключване на неизгодна сделка, съобщиха от прокуратурата.

Д.Р. и приятелите му Е.П. и А.С. били съдружници във „Ф.Г.“ ООД с предмет на дейност строителство, ремонт и поддържане на пътища, сгради и принадлежащи към тях съоръжения и други дейности. Тримата управлявали дружеството както заедно, така и поотделно.

Макар че дружеството работело добре и било на печалба, през 2017 г. последвал разрив в отношенията между Д.Р, от една страна и Е.П. и А.С., от друга. При проверка бившите съдружници установили, че Д.Р. сключил множество договори от името на фирмата и извършил финансови операции без тяхно знание.

Той продал на друга фирма багер, челен товарач, товарни автомобили, полуремарке, ремарке, валяк и гилотина, за обща сума от 122 700 лева. Месец по-късно същото движимо имущество било препродадено на новоучредено дружество с едноличен собственик на капитала и управител майката на Д.Р. Той също изтеглил от банковите сметки на дружеството парични средства на обща стойност  182 550 лева.

„Ф.Г.“ ООД е извършвало голяма по обем търговска дейност, работело е на печалба и е разполагало със сериозен финансов ресурс, поради което не е имало необходимост от продажбата на съответната техника.

С действията си Д.Р., в качеството му на длъжностно лице, присвоил чужди пари в големи размери, поверени му да ги пази и управлява. За изтеглените парични средства той не представил в дружеството никакви разходооправдателни документи, не ги внесъл и заприходил в касата на дружеството, твърдят от прокуратурата.

Делото  продължава в съда.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини