От х:

Днес в x:

Празник на плодородието събра родопски производители. Те изложиха екологични местни продукти на фермерски пазар

Изображение 1 от 6

    „Искам да поздравя всички производители и фермери, които сте тук, и да ви пожелая крепко здраве и да продължавате да умножавате благата на Родопа планина. С всяка изминала година все повече да ни радвате със своята продукция, а ние ще направим необходимото, с което да ви подкрепяме.“ Заместник-областният управител Андриян Петров приветства, от името на областния управител Недялко Славов и от свое име, всички производители и гости на фермерския пазар, организиран за трета поредна година от Областната дирекция на фонд „Земеделие“ и Община Смолян. „Днес сме тук заедно, за да се порадваме на плодородието. Да си пожелаем една безпроблемна зима и отново напролет да посеем семена в земята.“ Петров пожела здраве на всички, много сили и желание, с които да продължават да развиват стопанствата си, успешен и ползотворен пазарен ден, наситен с положителни емоции и полезни контакти.
    На площад „Свобода“ в Смолян беше открит Фермерски пазар, в който участие взеха 20 местни производители – от общините Смолян, Девин, Златоград, Доспат, Борино, Неделино, Чепеларе, както и гости от Мало Конаре, Пазарджишко. През целия ден гражданите и гостите на областния град имаха възможност да опитат и да си купят от изложените екологични
    продукти от новата реколта – млечни продукти, картофи, фасул, мед, плодове и др., както и занаятчийски изработки от местни майстори.
    Пазарът е част от Празника на плодородието и посетителите се насладиха и на забавна програма – Кулинарно шоу с участието на готвачи от "Шеф клуб"-Смолян демонстрира приготвяне на деликатеси от традиционни за Родопите продукти, а фолклорните изпълнения на ансамбъл „Родопа“, „101 каба гайди“ и „Зареница“ украсиха музикално празника.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини