От х:

Днес в x:

34 °C

В Смолян и областта: 17 не стигнаха до матурите, не успели да завършат 12 клас

Информация по актуални теми за системата на образованието към 1 юни 2020г - отварянето на детските градини и провеждането на Държавен зрелостен изпит /ДЗИ/ по български език и литература, изнесе днес на брифинг пред медиите началникът на РУО Смолян Мария Семерджиева.
„Изпитът протича в 21 училища, броят на залите е 96, броят на квесторите, които участват е 293. Сутринта на 1 юни за ДЗИ по Български език и литература се явиха 694 ученици, от заявили желание
721. От тези 27 ученици, които не са се явили, 17 не са допуснати от Комисиите по допускане поради това, че не са успели да получат по-висока оценка на текущите изпитвания от двойка и да завършат 12
клас. Те ще имат поправителни изпити и след успешното им полагане, ще се явят на матурите в края на месец август. Останалите 10 ученици не са се явили по собствено желание.“  

Семерждиева уточни, че няма поставени под карантина ученици, като съвместно с РЗИ Смолян до 29 май
2020г е извършена проверка на всички ЕГН-та в базата за поставени под карантина и са сверени с данните на РУО Смолян.
„Сутрешният филтър протече добре, при спазване на всички мерки, които е предписал здравният министър, както и на спазване на алгоритъма, одобрен от Министерството на образованието и науката. Няма върнати ученици, които да са показали грипоподобни симптоми, така всички, които се явиха на матура са допуснати в залите. Явиха се всички квестори, за което им благодаря, те показаха изключителна отговорност.“, каза още Семерджиева. По думите й децата са били спокойни преди да влязат в залите, нямало е напрежение и е спазвана дистанция.

„Изпитът протече нормално, надяваме се децата да покажат високи резултати, такива, каквито винаги са показвали през годините.“, заключи началникът на РУО- Смолян. По отношение на видеонаблюдението
по време на матурите г-жа Семерджиева обяви, че проблем с осигуряване на устройства не е имало.
„Навсякъде се справихме, в залите са монтирани камери за онлайн наблюдение в реално време. Бяха преместени камери от тези училища, в които не се провежда ДЗИ и така се обезпечи изискването на МОН да има видеонаблюдение по време на целия изпит.
СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Обградени с внимание и нежни чувства, ще бъдете провокирани към творчески и лични изяви. Развитията ще са благоприятни за бизнеса, кариерата и партньорствата. Ще ви зареждат с добри очаквания, което ще неутрализира тревогите ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви по спешна задача ще продължи и днес, независимо, че може да имате и други планове. Ще бъдете изкушени от възможността да получите повече и това ще ви направи по-активни. Финансите ви ще нараснат и това ще се отрази добре на семейния ви бюджет. Духовни практики ще ви заредят с енергия и направи денят ви приятен.
02 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнението на задачите ви изисква да положите повече усилия днес, но ще се справите. Ще имате подкрепата на сътрудниците си и на хората, на които не сте безразлични. Проблеми от здравословен характер може да притеснят някои от вас. На първо време ще прибегнете до само лечение, но консултацията със специалист е задължителна.
02 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ви очаква среща със стар познат, която изключително много ще ви разведри. Отидете на кино, театър или концерт, за да се забавлявате пълноценно. Не говорете за проблеми и неприятности, споделяйте единствено хубави страни от живота си.
02 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще получите предложение, за чието осъществяване имате ярки възможности. Доходите на повечето ще се определят като добри. Към тях може да се прибави късмета, който ви очаква днес. За някои се очертава делово пътуване. Възможни са трудности в интимните взаимоотношения. Необходимо е да проявите повече настойчивост в контактите. Като цяло съдбовни шансове за реализация.
02 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще спечелите уважението на околните, ако ги насърчите да работят за собствения си просперитет, така, както го правите за себе си. Обединените ви усилия ще ускорят благоприятно развитието на събитията в посоката, която всички желаете. За други решаване на имотен въпрос.
02 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Започвате седмицата с добри перспективи за професионалната ви кариера. С помощта на влиятелно лице ще успеете да постигнете напредък и да заемете по-горна позиция в йерархията. Романтично влечение ще ви помогне да понесете по-леко натовареността и да наситите душата си с хубави емоции.
02 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Получавате интересна оферта за работа и се колебаете как да постъпите. Съветът е да не действате прибързано, а да помислите спокойно и да изберете нещото, което на вас най-много ви допада. Перспективите са добри, но не очаквайте нещо необикновено. Освен това ще трябва да се разделите и с чувството си за превъзходство, което така силно ви владее.
02 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Залавяте се с различни задачи и повечето от тях ще завършите успешно. В службата са възможни забележки по ваш адрес, но ако си премълчите ще бъде по-добре. Вечерта ви ще мине спокойно, отдадени на семеен уют. Вълнувате се от въпросите касаещи ваши близки и сте склонни да им помагате по всякакъв начин.
02 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успешен делови ден очаква Рибите. Интуицията ви до голяма степен ви помага при професионалните ви ангажименти. Коректното ви отношение към вашите делови партньори ще бъде възнаградено под формата на голяма услуга.
02 юли 2020
Последни новини