От х:

Днес в x:

Специалната награда и три първи места за Езиковата гимназия в Националния литературен конкурс „Рождество на Спасителя“

И тази година Литературен клуб „Добродетели“ към Езиковата гимназия в Кърджали не изневери на успехите си в Националния литературен конкурс на Министерство на образованието „Рождество на Спасителя“. Младото попълнение на клуба грабна две статуетки, три златни медала и общо седем награди в категория Проза, като по този начин продължи традицията на своите предшественици.

Общо 230 участници се конкурираха за Специалната награда, но най-достойна за нея се оказа  на Мария Атанасова. Трите първи места си поделиха Антон Русев, Елиза Халилова и Виктория Георгиева. Виктория Ташева зае второ място , а ЕдаЮсеин и Мерве Фейзула получиха поощрителни награди. Всички те са осмокласници от литературния клуб „Добродетели“ с ръководител г-жа Емилия Владева и това е тяхното първо участие на национално ниво.

Целта  на конкурса, организиран от Министерство на образованието и науката, Сливенската митрополия, община Бургас и Центъра за личностно развитие в Бургас е да поощрява интереса на учениците към литературата и православието, както и да стимулира творческите умения на младите хора. Вече е факт и новата книга, съдържаща стихове, разкази и приказки, написани от децата на България, в която намериха място най-добрите творби. 

Поздравяваме учениците от Литературен клуб „Добродетели и техния ръководител г-жа Владева за постигнатите отличия и  им пожелаваме  светъл творчески път към добротворството!

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини