От х:

Днес в x:

БЧК в Кърджали с изнесено обучение за доброволци

В изпълнение на годишната календарно-тематична програма за обучение и квалификация в областната организация на БЧК- Кърджалив периода от 11 до 13 октомври се проведе изнесено обучение на ръководните и доброволчески състави на БЧК под надслов          „ 105 години БЧК- Кърджали – Историята гради бъдещето“ . Обучението бе открито от проф. д-р Тодор Черкезов – председател на областната организация и член на НС на БЧК.

Членове на Областния съвет на БЧК, Областната контролна комисия , председатели и зам. председатели на общинските организации дискутираха процеса на откриване на проблеми и вземане на управленски решения, като важен етап от управлението на организацията. През трите години от своя мандат ръководните органи  надграждат знанията и уменията си, преминавайки последователно нивата на организационната култура с цел осигуряване на устойчивост на развитието на областната и общинските организации на БЧК.Темата бе презентирана от Директора на Секретариата и участващите „проиграха“ някои от колективните методи за вземане на решение, свързано с привличане на нови членове , доброволци и симпатизанти. Обсъдено бе организационното състояние на всяка общинска организация, като етап от областната Система за наблюдение и оценка, и Мерките за успешно провеждане на отчетната кампания в областната организация.

Паралелното обучение за  доброволците от Екип 254 бе проведено от психолога Златка Лапанова. Интерактивно бяха представени видовете  стрес при работа и бедствие и проведени тренинги по първа психологична помощ и психосоциална подкрепа. В обявеното „бедствено положение“ различните групи доброволки успяха да се справят с евакуацията и да осигурят безопасност за своите „семейства“.

Вторият ден от обучителния семинар бе посветен на Съпътстващите Европейската хранителната програма мерки. Организаторът по СМ Радостина Николова представи пред участниците същността на петте вида съпътстващи мерки – план 2018, по които доброволките ще извършват индивидуалните консултации на правоимащите  лица. Обучителят на ОС на БЧК – Маргарита Пенева  презентира темата „  Балансиран режим на хранене и здравословен начин на живот“ и участниците представиха своите здравословни седмични менюта, съобразени с дадените препоръки.

В свободното време участниците в обучителния семинар показаха завидни танцови и певчески умения, забавляваха се с вечерните програми, преминали с активното участие на представители на четвъртото поколение доброволци на БЧК- Кърджали.

Анализът на обратните връзки показа важността на надграждащите обучения за израстването на ръководните състави, за повишаване на мотивацията и капацитета на доброволците на областната организация на БЧК.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини