От х:

Днес в x:

Кърджалийските гвардейци и мажоретки се завърнаха с две купи от фестивал във Хърватска

С две купи за отлично представяне и оригинална хореография, от Международния фестивал за танцово изкуство в градчето Сенж и на остров Кърк в Хърватия се завърнаха Първият гвардейският ученически отряд при Езикова гимназия „Христо Ботев” в Кърджали и мажоретният състав към СУ „Отец Паисий”. Форумът се проведе от 3 до 8 юли при изключителна конкуренция от над 20 състава от 9 държави от Европа.  

Ръководителят на двата състава Димитър Кондиков е удовлетворен от представянето на възпитаниците си. „И на двете места нашите деца показаха класа, както винаги, много висок дух и впечатлиха изключително много публика и организатори.  Имаше две купи, които трябваше да се връчат. И двете бяха връчени на нашите състави”, разказа Димитър Кондиков. Според него успехът на гвардейците и мажоретките от Кърджали се дължи на това, че в изпълненията си те залагат на чисто български мотиви /особено при гвардейския състав – б.р./, на динамиката в хореографията, на ексцентричните елементи в нея като движенията на българските знамена например, които фактори явно са повлияли и на публиката, аплодирала дълго нашите изпълнения.

По думите на Кондиков по време на фестивала е останало време българската група да отиде и до италианския град Триест, чиито забележителности ярко впечатлили гвардейците и мажоретките.

„Отдавна имаме намерение да посетим Рим, а и имаме покана за участие от там. Искаме да го съчетаем с посещение на Венеция и града на Ромео и Жулиета – Верона. Вероятно това ще стане догодина”, каза Димитър Кондиков, попитан за следващи участия на кърджалийските гвардейци и мажоретки.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини