От х:

Днес в x:

12 °C

Мая Манолова в Кърджали: До края на седмицата внасяме законопроектите за съсловните организации на медиците

Изображение 1 от 3

  До края на седмицата внасяме в деловодството на Народното събрание пакет от законопроекти за съсловните организации на медицинските специалисти. Ще има отделни законопроекти за съсловни организации на медицинските сестри, рехабилитаторите , фелдшерите. В момента текстовете се прецизират. Това съобщи в Кърджали омбудсманът на Р България Мая Манолова. Тя дойде в Столицата на Източните Родопи да подкрепи протестът на медицински специалисти от областния център, Ардино, Момчилград и Златоград. Основното им искане е да се приемат закони за съсловните организации. Ще припомним , че това бе и едно от първите обещания на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев , когато медицинските специалисти в страната излязоха на протест и публикуваха Декларация от 9 точки. Протестиращите са недоволни от поведението на Асоциацията на специалистите по здравни грижи, която ги изостави и отказа да подкрепи исканията им.
  Залъгват ни с празни обещания за кръгли маси и дискусии. Постигнатото на тях остана само на хартия. Това заяви за Кърджали бг вести , организаторката на днешния протест в Кърджали Семра Хасан от Момчилград. Тя е недоволна, че колегите и плащат редовно членски внос, а не получават защита пред управляващите.
  Не искаме оставки. Искаме премиерът и министърът на здравеопазването да изпълнят обещанията си. Говорят за методика на разпределение на 50 млн лева за медицинските специалисти, но такива пари изобщо няма. Те не са стигнали до нас. Няма я и заплатата от 950 лв. обещана от премиерът Борисов, подчерта Семра Хасан. Чувстваме се излъгани за пореден път, отбеляза лидерката на протеста.
   Аз съм с протестиращите медицински специалисти от първия ден и смятам да ги подкрепявм до края,  сподели още Мая Манолова.  Тя каза, че законово възможностите на институцията са ограничени, но няма да се откаже да поставя проблема.  Виждате как властта се ослушва за повдигнатия от нас въпрос за финансовото робство над кредитополучатели от банките и фирмите за бързи кредити. В случая с медицинските специалисти, всеки от нас е съпричастен и като гражданин и като пациент,подчерта Мая Манолова.  Тя обвини Кирил Ананиев, че създава хаос в здравеопазването. Отпуснати са 130 млн.лв., които са потънали неизвестно къде. Обещаните заплати от 950 лв не са факт. Преди избори се обещава. А сега виждаме пълен отказ от исканите промени в здравеопазването. Нещо повече правят се опити да се мачкат водачите на протестите. Красноречив е примерът с Мая Илиева, станала лице на протестите. Чест прави на здравните работници от Кърджали,че застанаха в нейна защита, каза още Мая Манолова.
  Мой дълг е да стоя до българските граждани, когато нарушават правата им. Това което обаче става показва , че в страната остава все по-малко демокрация,заключи омбудсманът на Р България.
   Мая Манолова съпроводи медицинските специалисти от входа на Общинска администрация до Паметника на Апостола. Тя не можа да се включи в протестното им шествие , защото бе с навехнат глезен.
   Протестиращите направиха обиколка на кръговото на Автогарата, като пресичайки на пешеходните пътеки задържаха движението на автомобили.
  Георги Кулов

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 21.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Чувствате се изпълнени с енергия и всявате бодрост навсякъде около вас. Днес ви се отдава прекрасна възможност да завършите нещо, което сте започнали отдавна и можете да бъдете сигурни, че удовлетворението ви ще е пълно, ако го направите.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се разделите с хора, които са ви разочаровали. По-често се вслушвайте в съвети, не са случайни. Възможни са обрати в плановете ви за деня. В професионалната сфера имате печеливши намерения, но е важно как ще ги реализирате. Ласкателите не са ваши съмишленици и колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-добре за делото ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Усетът ви днес ще ви подскаже най-доброто решение. Помислете за бъдещето си, помечтайте. Предстоят ви интересни и благоприятни за вас събития. Нужен ви е още малко хъс за да успеете. Не обръщайте внимание на дреболиите.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Деловите от вас ще следват срочността на многото си задачи, което ще определя и приоритетите им. Изграденото партньорско доверие ви помага да се справите по-лесно с тях, както и да планирате следващ проект. В личният ви живот ще настъпи оживление, най-вече в интимната сфера. У дома ви очаква приятна новина.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Решени сте да постигнете намеренията си и ще вложите много старание, за да се докажете. Не са изключени и по-рисковани ходове, но за тях имате своите обяснения. Помислете как да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение. Няма да се затрудните, стига да го желаете.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вниманието и грижите, които влагате към някой или нещо, ще се оценят. На душата ви ще олекне, а делата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените време и енергия. Ще си дадете сметка, че сте могли много по-рано да изчистите проблема, без да задълбочавате в него. Делова среща ще ви зареди с добри очаквания.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Старанието ви ще се забележи, но не го проявявайте само по тази причина. Има много други неща, заради които си заслужава да се погрижите, като на първо място покажете искреното си отношение и внимание. По-малко съветвайте, повече действайте. Вълнуващи преживявания за онези, които не са загубили усета си към романтиката.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Стойте настрана от конфликти и интриги, за да запазите спокойствието на духа си. Занимавайте се с дела, които са част от общ проект и биха ви обогатили финансово и духовно. В търпението и компромисите е част от мисията ви. Децата и родителите ще напомнят за нуждите си, погрижете се.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Влагайки творчество в работата си, ще се радвате на добри резултати, които ще дадат отражение не само на финансите ви, но и в отношенията с партньора ви. Връзката ви ще укрепне, ще получите повече уважение и дадете простор на чувствата си, ще ви се отрази обновяващо на самочувствието, на плановете и на живота ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За някои от вас денят може да бъде много ползотворен в делови план. Не оставяте много възможности на конкурентите си и си осигурявате добри позиции. Не бъдете прекалено взискателни към близките си. Критиките ви в един момент може доста да досадят и да станат повод за скандал. Ще намерите и достатъчно време за почивка в приятна компания.
  21 ное 2019
  Последни новини