От х:

Днес в x:

Беларус на косъм от преврат?

В Беларус са задържани десетки терористи, които са готвели въоръжена провокация. Това обяви в Могильов президентът на страната Александър Лукашенко, цитиран от РИА Новости и Sputnik.

"Ние вече задържахме няколко десетки, които тренираха с оръжие в специални лагери. Един лагерите беше в района Бобруйск. Останалите в Украйна. Освен това в Литва и в Полша", заяви Лукашенко. Той отбеляза, че подробна информация ще даде по-късно, но заяви, че не помни ткава нощ като изминалата. Имало пет големи произшествия.

"Има хора, които искат да взривят ситуацията в страната. Аз ги наричам "пета колона". Никаква опозиция не това", емоционално продължи Лукашенко. Според него в света има няколко хиляди "специалисти", управлявани от спецслужбите на определени държави, които знаят как да взривят ситуацията в една страна.

Белоруският президент даде пример с Украйна. "Тези провокатори обикновено са необходими там, където има горещи точки. Точно те стреляха и нагорещаваха страстите на тълпата. Цветните революции - това е цяла технология", каза той, цитиран от медиите в Белорус.

Лукашенко сподели и как са били разкрити плановете на терористите. "Трябва да сме благодарни, че има истински беларуси и беларуски, който макар и да са в чужбина, в Евросъюза, ни предупредиха. Една жена дойде в наше посолство и предупреди, написа официално писмо: готви се провокация. И ние започнахме да проверяваме. И, действително, се натъкнахме на много интересни неща", поясни Лукашенко. По думите на президента, тепърва ще се установява детайлно откъде са идвали парите, кой се е занимавал с подготовката и от кои точно страни са пристигнали арестуваните.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини