От х:

Днес в x:

Следващ ъпгрейд на Стефан Вълдобрев

Стефан Вълдобрев готви концерт след тригодишна пауза, което логично доведе до засилен интерес към личността му от медиите. Оказва се, обаче, че той предпочита да говори за опитите си в сферата на киното.

"Киното вече ми е по-интересно от музиката и театъра. Дойде моментът да се ъпгрейдна, да си отворя прозорците на съзнанието и да се насоча основно към него."


"Ще има бум в киното", категоричен е той в интервю пред вестник "Монитор". Изправен пред традиционния въпрос "дали не е отчаян от състоянието на родното кино", младият режисьор предпочита да демонстрира оптимизъм за бъдещето на Седмото изкуство у нас.

"Преди ме питаха дали не ме отчайва ситуацията в попмузиката. Но там стана бум и нещата се задвижиха. После ме питаха и за театъра, но и там ситуацията се оправи и сега постановките са пред препълнени зали. Влакът на киното вече потегли преди три-четири години, сега набира скорост."

Вълдобрев отказва да прибегне до традиционните оправдания на редица български кинодейци. "Проблемът не е в парите. Сега на "Оскарите" награда взе един ирландски филм с бюджет от 100 000 евро - Once. Аз не знам за български филм, който да е с по-малко от 200 000 лева бюджет."

На 12 март, в рамките на "София филм фест", ще се състои премиерата на късометражния филм "Скрито", дипломната работа на Вълдобрев, с която завършва режисура в Прага. На 14 март пък е премиерата на"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Тук той се изявява като автор на филмовата музика и актьор.
Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини