От х:

Днес в x:

Новите общински съветници - ентусиазирани, неуверени и готови на компромиси

    Новите общински съветници ентусиазирано, но неуверени заемат местата си – колебаят се коя е тяхната кауза, но са сигурни, че ще им се налага да правят компромиси. Това стана ясно в опита ни да разговаряме с тях преди полагането на клетва.

    След изборите за местна власт, за добро или лошо, единствената съществена промяна е в новите лица в местния парламент. От 21, 9 са избраните за пръв път общински съветници, двама имат опит, но не и в последния мандат,а един е бил в предишния ОбС само през първата му година.

    Прави впечатление, че малцина са тези, които са готови да споделят собствената си кауза. На опитите ни да говорим с тях се отзоваха само няколко човека. Една част ни отказаха, други ни финтираха, трети ние ги „изпуснхме“.

    Поставихме два въпроса: С каква кауза влизате в ОбС и на какви компромиси сте готови.

    Оказа се, че има хора, които нямат кауза. Обявиха, че като започнат работа ще си я изберат. Дали са готови на компромиси пък ще стане ясно при първото явно гласуване. Решихме да не им споменаваме имената – нека да се съвземат от „сполетялото ги щастие“ да работят на ползу роду и да помислят. Но на нас ни се вижда странно желанието на някой да бъде общински съветник, а да не знае защо.

    Ще цитираме тези, които приеха предизвикателството за първа изява.

    Каква е вашата кауза?

    Д-р Петя Маджарова: Моят приоритет е здравеопазването. Аз съм експерт в тази област. Но това не означава, че ще е само това. Ако има други важни решения, които да се взимат, ще участвам и в тяхното обсъждане.

    Янко Диков: Каузата ми не е по-различна от това за което съм говорил в предизборната кампания и това е за поне малко морал в управлението.

    Ани Николова: Аз съм за младите и ще се боря младите да останат в града. Моите деца да израснат тук, да учат тук, а не след 7 или 8 клас да избягат в големия град.

    Готови ли сте на компромиси и в името на какво?

    Д-р Петя Маджарова: Разбира се, че съм съгласна на компромиси. Да. В името на нещо общо, което искаме да постигнем.

    Янко Диков: Сигурно ще се наложи да се правят компромиси, но компромиси с ценностната ми система, която съм си изградил няма да има никога.

    Ани Николова: Компромиси – да, но компромиси за престъпления, за корупция – няма да има. Компромисите може да бъдат в името на децата.

    Общинските съветници, кметовете на кметства и кмета на общината се заклеха:

    „В името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се водя от интересите на гражданите от община Първомай и да работя за тяхното благоденствие“.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини