От х:

Днес в x:

Нов успех на кърджалийката Мария Павлова,бронз от европейско по бокс

Кърджалийката Мария Павлова спечели бронзовото отличие на европейския шампионат за момичета и девейки в унгарския град Кезхей.Нашето момиче загуби на полуфинала от представителка на руската школа.Това е второ бронзово отличие на кърджалийката от европейски шампионат след успеха в Асизи /Италия/,съобщи за Кърджали бг вести нейният треньор Стоян Узунов.

Мария Павлова е четирикратна републиканска шампионка за момичета в категория до 80 кг.Тя тренира от две години в спортен клуб „Арда бокс“ при треньора Стоян Узенов.

Благодарна съм на треньора Стоян Узунов,на треньора на националния отбор Веселин Тодоров и на президента на боксовата федерация Красимир Инински,заяви Мория Павлова.Тя сподели,че спечелването на медала и е коствало много труд и тренировки.Ще продължа с усърдието си на ринга.Целта ми е златото,категорична е младата надежда на българския бокс.

На шампионата в Кезхей българката Еми-Мари Тодорова спечели европейската титла в кат. до 46 кг за момичета .

На финала младата състезателка на столичния „Локомотив” постигна впечатляваща и убедителна победа над представителката на домакините Габриела Каролюи и се окичи с първи златен медал от голямо първенство в кариерата си. Тодорова е вицешампионка от европейското в Асизи (Ит) през миналата година в същата възрастова група и категория. Тогава тя отстъпи пред представителка на домакините, но сега не позволи сценария да се повтори.

По пътя си до златото българското момиче победи рускинята Карина Тубакова въ втория кръг, туркинята Бейза Саракоглу на полуфиналите и Каролюи на финала.

Страната ни завърши с актив от злато и един бронз, спечелен от Мария Павлова в категория до 80 кг при момичетата При девойките нашите не успяха да стигнат до отличията.

Кърджали бг вести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини