От х:

Днес в x:

Турските националисти яхват помашкото движение,разкол между лидерите

Ефрем Моллов

Турските националисти правят опит да яхнат помашкото движение в Турция и на Балканите. Те се надяват,че ще могат да поставят свой човек начело на федерацията PODEF със седалище Истанбул. Желанието им е да елиминират влиянието на помашкият лидер Байрам Ерат, който се обявява за признаването от официалните власти на помашки етнос в страната.Това съобщи за Кърджали бг вести лидерът на Европейски институт „Помак” Ефрем Моллов.

Моллов също е бил изолиран от националистите. Техни представители взели властта в част от 11 –те помашки дружества във федерацията. Правят опит да прехвърлят влиянието си и върху организациите в балканските държави.

Както първи Кърджали бг вести писа Ефрем Моллов призова помаците в България,Гърция,Македония и Косово да бойкотират помашки конгрес в Бурса,на който бе направен опит за преврат. Стреснати от бойкота националистите преминаха към тактика на изчакване. Лелеяната мечта на помаците за признаване на помашки етнос от турските власти за сега се отлага за неопределено време.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    наблюдател
    0 -4
    14:00, 14 ное 2014
    Ех ******,******, хубавото е че никой не ви обича... Виж коментара
Последни новини