От х:

Днес в x:

Кметът не ще военните имоти, министрите не го сайдисвали

Кметът не пожела военния имот зад ДНА

Кметът Георги Иванов изненада всички като публично обяви че не ще 13-те декара военни имоти зад ДНА. Вчера министърът на отбраната Ангел Найденов заяви в Хасково, че дава апетитния парцел на пъпа на центъра безвъзмездно на местната община. От години терените на бившите казарми в града се искат от кметството, но при последния опит през 2011-та тогавашният областен управител Румен Данев се запъна и каза, че първо държавата ще опита продажба. Такава няма вече няколко години и това е една от причините военният министър да дари мястото зад ДНА на общината.


На днешното заседание на Обс обаче градоначалникът обяви, че имот трябва да се дава с уважение, а не да се опитат да се отърват от него. Там ангажимент имала областната управа, общината само ще търпи критики, че не си върши работа по стопанисването, каза още кметът и допълни, че никога не е искал този имот. Припомняме, че теренът зад ДНА е нарочен за мемориален парк на загиналите военни от 10-ти Родопски полк и по волята на дарителя/ МО/, трябва да си остане такъв.


Кметът се оплака и че министрите го пренебрегват, дори когато посещават Хасково и региона, въпреки че по протокол трябва да потърсят контакт с него. За пример даде вчерашната визита на премиера Пламен Орешарски и министрите Ангел Найденов и Драгомир Стойнев, но никой не е поискал среща с него. Единственият, който през годините е спазил церемониала е бил предишния председател на парламента Цецка Цачева.
Сагата с военните имоти е от години, като в областта има цели 30 терена с отпаднала необходимост за армията. Според военният министър Ангел Найденов обаче за някои има шанс да бъдат продадени, преди да се мисли за безвъзмездното им даряване на общините. Изненадващо, военният министър включи сред обещаващите имоти и летището в Узунджово, за което ще се направи пореден опит да бъде изкарано на тезгяха.
Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини