От х:

Днес в x:

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Германският аерокосмически център търси участници в тестове, в рамките на които одобрените кандидати ще трябва да лежат в продължение на два месеца, без да стават нито веднъж. Заплатата: 18 000 евро за 60 дни лежане.

За изследователския проект съобщи Германският аерокосмически център DLR на своя сайт. За осъществяването му центърът се нуждае от „наземни астронавти“ - участници в тестове, готови да прекарат 60 дни в леглото, без прекъсване.

60 дни в леглото - почивка или мъчение?

На пръв поглед звучи като добра идея: два месеца без будилник и без да се налага да бързате за някъде. Дори още по-добре: два месеца, през които не трябва да правите абсолютно нищо.

Това обаче не е чак толкова просто. Леглото ще е под наклон от шест градуса, от което следва, че главата ще бъде под нивото на краката - и то през цялото време. В това положение на тялото към главата ще има прилив на течности, а вътрешните системи на организма ще трябва да се реорганизират. Освен това ще се промени натоварването на мускулите и още, и още.

Учените ще наблюдават какво се случва с човешкото тяло, когато то е в положение, близко до това на истинските астронавти. Изследването се провежда, за да няма изненади по време на космически мисии. Така  астронавтите ще знаят по-добре как правилно да се подготвят за дълги полети.

 

Източник: http://www.dw.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини