От х:

Днес в x:

Внукът заподозрян за убийството на 70-годишната жена от Свиленград

27- годишен мъж е арестуван като заподозрян за убийството на 70-годишната си баба в свиленградското село Капитан Андреево, съобщиха от МВР-Хасково.

Според официалната информация, тази сутрин в 2,10 часа на спешния телефон в управлението на Свиленград е получен сигнал от младеж от с.Капитан Андреево, който заявил, че е открил 70-годишната си съседка в безпомощно състояние, с видими следи от насилие. Изпратената на място оперативна полицейска група е установила, че бездиханната жена е удряна по цялото тяло и главата с твърд предмет.

Полицейските служители са задържали 27-годишния й внук като заподозрян за деянието. В момента се извършват процесуално-следствени действия по случая. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Хасково. Досъдебното производство е за извършено умишлено убийство– престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Ако вината му бъде доказана го грози затвор от десет до двадесет години.

Според разкази на хората от селото старицата била често тормозена от внука си.

Младият мъж бил с психични отклонения, но не е освидетелстван. Хора от селото разказаха, че на няколко пъти е викана полиция в дома на възрастната жена заради тормоза от близкия.

Мъртвата жена е живеела сама в дома си. В селото обаче е семейството на сина й.

Работата по случая продължава.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пр
    Правопис
    0 -3
    16:23, 24 авг 2020
    Липсва на пръв поглед, Славова?или Ръшков?
  • 2
    Аа
    Ааааа
    4 0
    19:31, 24 авг 2020
    Защо на ненормалните не им праскат по една инжекция и да пътуват!?Като че ли нарочно ги чакат да направят подобна свинщина!
Последни новини