От х:

Днес в x:

8 °C

18-годишна яхна нерегистрирано "Рено", трима задържани за алкохол зад волана

18-годишна управлявала нерегистриран автомобил и по случая в РУ-Кърджали е започната проверка. Жената се придвижвала с лек автомобил „Рено“, който не е бил пререгистриран в двумесечен срок от придобиването му, каквото е изискването в чл.143, ал.15 от ЗДвП.

Три бързи производства са образувани в полицейските управления в Момчилград и Кърджали за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. 2,52 промила отчел тестът на 32-годишен, който се придвижвал с „БМВ“ и бил проверен около 1 часа в Момчилград на 5 юли. В същия град на 4 юли около 6 часа бил проверен 29-годишен водач на „Мазда“. Техническото средство отчело 2,22 промила. Двамата шофьори отказали кръвни проби за анализ. Били са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Около 20,30 часа на 3 юли на ул.“Джордж Вашингтон“ в Кърджали бил проверен 32-годишен водач на „Шкода“. 1,34 промила отчел тестът за алкохол. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Двама водачи са пострадали леко след пътно произшествие на 5 юли малко след 8 часа на разклона за село Калинка. 57-годишен със „Ситроен“ предприел обратен завой на забранено място, отнел предимство и последвал сблъсък с „Опел“. Екип на спешни медици прегледал пострадалите, които били освободени. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба в Кърджали обезопасил автомобилите и почистил мястото.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини