От х:

Днес в x:

Положителен с бърз тест в Хасково

Един положителен случай има засечен през тази седмица при изследване с бърз тест, направено в лабораторията на ДКЦ 1. Положителната проба е дал мъж. Информация за резултата от изследването му е подадена към РЗИ-Хасково, информира шефът на Диагностично-консултативния център д-р Ясен Янев. Засега от лаборатория търсят начин да се направи на човека и PCR, чиито резултати единствено се признават като официални. По-рано през седмицата беше обяснено, че при положителна проба с бърз тест, лабораторията, която е заявила работа с този вид тестове, е отговорна за завършване на процедурата и  подаването на проба за изследване в референтна лаборатория. Хасковска област е разпределена за тестване към Старозагорската лаборатория.

Доктор Янев обясни, че се държи връзка с ръководството там, но все още е трудно заявяването на PCR тестване от извънболнични заведения, тъй като те се правят с предимство на хоспитализираните. Ако пациентът се влоши обаче, ще бъде насочен към Инфекциозното отделение на МБАЛ-Хасково, от където вече ще може да бъде тестван. Засега мъжът е с леки симптоми и с него поддържа непрекъснат контакт личният му лекар, който е в готовност да реагира при задълбочаване на състоянието му. Позитивният се е изолирал в домашна карантина, която прекарва  извън семейството си. Дадена е препоръка на тест да минат и останалите членове от фамилията му, които са били контактни с него.

Още две проби за антитела има през миналата седмица с бързото тестуване. Те са на семейство, работило в Банско. Тестовете на мъжа и жената са показали наличието на igG антитела, което означава, че са прекарали инфекцията преди време, възможно е и напълно безсимптомно, и организмът им вече е изработил антитела срещу вируса.

Шефът на ДКЦ1 посочи още, че ще инициира разговори с кмета на Хасково за определянето на  рискови таргет групи, като медицинските сестри от различните общински структури, които дават дежурства на границата с Турция за термометрирането на шофьорите. Идеята е те да минат през бързите тестове, а сумата за изследването да бъде покрита от общината. В момента  лабораторията на  ДКЦ 1 разполага с 300 бързи теста.  

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

 • 1
  Ре
  Рекламодател
  25 -22
  17:27, 9 апр 2020
  колко ви плащат за да рекламирате бързите тестове от които няма никакъв случай?
  • Мр
   МРЪСНи КРАДЛиВИ МуТРИ
   27 -15
   18:24, 9 апр 2020
   ..
   По - ВАЖНоТО в Новината - четете ситния текст
   ....
   Кмета Станчо Тъпото и Ветеринарката ще плащат с ВАШИте ПАРи Тестовете на Рисковите ГРУПИ - Общински Съветници , Кмета , Областната , Заптиетата
 • 2
  Не ни плащат нищо ,
  Те платиха в "натура"
  Наскоро си направих при тях тест за бременност безплатно - имах не-регламентирани контакти с хубав мъж от парламентарната ни група :))
 • 3
  Жо
  жоРко
  12 -3
  18:06, 9 апр 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 4
  Хо
  Ходжата от ГРОБ/ДПС
  10 -21
  18:36, 9 апр 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Бо
   Боци
   15 -16
   19:10, 9 апр 2020
   А ся кажи нещо за Румен -Тъпото - - твоят шеф, любовник и фюрер..
   За какво ти е някъв славяновски неудачник - фатмак?
  • Su
   Sun
   10 -5
   19:32, 9 апр 2020
   Т.н. "свети" синод е съставен от доносници.
  • До
   До Боци
   9 -8
   20:00, 9 апр 2020
   Не отричам че съм бил на риба с Румен Радев
   на язовира в Славяново като ученици
   ....
   Обаче , Не съм съгласен с Него по някои точки
   - Знам че като Президент Той трябва да пази Териториалната цялост на България и затова не псува директно Мутрите . Демек Много е Мек и Човечен.
   Нещо като шефа на Ескома Хеви-то - Прякора му идва че обичаше и си беше Хеви Металист , а сега е фурнаджийска лопата
   ....
   Докато Аз - За разлика от Радев - съм Кьорава Брадва - Искам да избия мутрите и Господ на Небето да се занимава с тях - Която Мутра е праведник - В Рая , А която Мутра или Бей е грешник - в Ада .
  • Бо
   Боци
   6 -11
   21:43, 9 апр 2020
   Сега, ако кажеж , Кой да ни управлява... . И ако п... Виж коментара
  • До
   До Боци
   6 -6
   21:48, 9 апр 2020
   Аз съм специализиран
   само по "уволненията" - като АрхАнгел Михаил
   ....
   А по назначенията е Народа - той ще си избере нови Магарета
   ......
   НО ,
   Света няма да спре да се върти или Слънцето да свети ако утре умре Боци Маймуната , Ахмед Джолан и ОПГ ГРОБ/ДПС
 • 5
  Аи
  аидееее
  27 -6
  19:11, 9 апр 2020
  Българи се прибират от Италия нямало работа от Бергамо нямало работа е ся ще стане още по голямо мазало. Абе нали бяха забранени полети от най рисковите страни
 • 6
  Не
  Не вярвам
  13 -22
  19:30, 9 апр 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 7
  Те
  тестер
  13 -9
  19:31, 9 апр 2020
  Ей този с любимите изрази за бейове и заптиета да му направят тест обаче отзад!
 • 8
  Ло
  лошо
  14 -6
  19:32, 9 апр 2020
  И сега ДКЦ1 ще е източник на зараза.
 • 9
  Ст
  Стоев
  21 -12
  19:33, 9 апр 2020
  НАЙ-ВЕЛИКИЯ ТРИЛЪР НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА
  Каквито и да са целите и последствията от всичко това, първо трябва да признаем, че продуцентите, режисьорите, сценаристите и целия антураж от послушни медии и институции, участващи в организацията на този безподобен световен трилър, си свършиха перфектно работата! Как само успяха да строят целия свят и да подравнят всички страни в една линия за има-няма месец, и да накарат всички правителства да следват едни и същи указания и да приложат едни и същи безумни, безсмислени и самоубийствени мерки!? Да накараш всички страни да въведат извънредно положение в мирно време! Как ни накараха да се застреляме в краката, за да не се подхлъзнем! У-Н-И-К-А-Л-Н-О!
  • Им
   Има Изход
   9 -15
   20:14, 9 апр 2020
   Ако уволниш Мутрата или Бея с брадва или 7.63х39... Виж коментара
  • Бе
   без изход
   4 -4
   22:14, 9 апр 2020
   Има изход вкарай си един чадър отзад, въпреки че не вали след това го разтвори и извикай по три пъти гроб мутри бейове и заптиета!
  • До
   До Без изход
   2 -14
   22:36, 9 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 10
  Ку
  кумчо
  2 -1
  13:12, 10 апр 2020
  Какво щеше да стане ако събираха болните от птичи грип? Стотици хиляди болни, няколко хиляди умрели... Не ми е ясна статистиката с натрупвания - броят се всички заразени, от които 1/ 3 са в болници. Не се вадят оздравели и загинали. Считам, че тези, които се лекуват в къщи не са болно.
 • 11
  Гр
  гражданин
  2 -1
  21:37, 10 апр 2020
  Ей Янев не се наяде бе!!! Сега иска да си пласира тестовете които са много над 300. Най добре сега си изпълни задълженията както е казано, че при положителен бърз тест трябва да осигуриш PCR за пациента, както Делчева си е намерила и се саморекламира не го увъртай или пак ще правите цигански номера, щом е положителен го пращайте в инфекциозно не чакайте човека да се влоши

Хороскоп за 01.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви спокоен и приятен ден. Въздържайте се от необмислени постъпки и реакции и се посветете изцяло на работата си. Особено много ви се отдава да убеждавате днес и това е прекрасен повод да прокарате идеите си сред висшестоящите.
01 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Няма да ви липсват успешни ангажименти както в личен, та-ка и в делови план. Някои от вас ще пътуват, а други ще работят за утвърждаване на вече отвоювани позиции. Трескави вълнения и може би силна любов, може да предизвикат вземането на сериозни решения и дълготрайно обвързване. Денят ще ви предложи приятно и успешно развитие на заниманията ви.
01 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съсредоточете се върху работата си и не обръщайте внимание на дребните проблеми. Помислете малко и може би ще откриете съществени неща, които до момента пропускате. Това би ви помогнало да вземете много по-адекватно решение. Сега е момента да бъдете предприемчиви. Не се колебайте да предприемате по-активни стъпки.
01 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Засилете присъствието си там, където считате за важно и ще получите максимума в очакванията си. Получена навреме информация ще улесни работата ви и бързо ще я придвижите напред. С готовност ще се включите и в решаването на чужд проблем, но това сте вие. Всъщност, така помагате и на себе си, а най-хубавото е, че го осъзнавате.
01 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Плановете ви за деня в по-голямата си част са доста амбициозни и ще трябва да положите огромни усилия за да ги осъществите. Не лош вариант за добро запълване на деня е да посетите ваши приятели извън града или пък те да ви предложат кратка екскурзия( това също е много вероятно). Както и да се развият събитията със сигурност няма да ви е скучно.
01 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнени сте с намерение да свършите всичко, което сте планирали. Настроението ви се отразява добре на околните. Късмета ще ви съпътства, но на моменти бъдете по-разсъдливи, за да преодолеете конфликтна ситуация. Предстоят ви интересни срещи, не подценявайте възможностите, които ви се дават.
01 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Притиснати от много задачи, ще се съобразите с най-важните, започвайки деня си с тях. Ще се отзовете и на нуждите на приятел, кой друг, ако не вие сте готови да му помогнете. Любовта ви зарежда с енергия и ви правят щастливи. Може би там се крие тайната на желанието ви да сте полезни и добронамерени към всички.
01 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добър ден за повечето от вас. Получавате благоприятна възможност да работите върху проект, към който отдавна се стремите. Имате шанса да започнете задача, която очаквате, и която ще ви донесе много успехи. В личен план ще ви трябва повече търпение, за да стабилизирате отношенията си с човек, от обкръжението ви.
01 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В делови план ви очакват дребни и неприятни спънки, които може да ви забавят, но в никакъв случай няма да се отразят сериозно на плановете ви. Успявате да привлечете ценен партньор и това може да даде силен тласък на начинанията ви. Работата в екип ви носи успех и е по-удачния избор от индивидуалните действия. Много е вероятно в един момент, просто да имате нужда от поне още един човек.
01 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Новости, върху които не сте мислили ще ви привлекат вниманието днес. Не допускайте това да развали доброто ви настроение, извлечете полза за бъдещата си работа. Вечерта ще присъствате на събитие, което ще ви срещне с интересни хора, но може и да ви отегчи. Важен човек за вас ще ви потърси, или вие него.
01 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможно е да срещате трудности на работното място днес, затова ще трябва да се замислите за подхода, който използвате. Направете колегите си съюзници и се вслушвайте в тяхното мнение. Това ще ви е много полезно и ще покаже пътя към успешното реализиране на плановете ви. Не възлагайте големи надежди на нещо с минимален шанс.
01 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днешният ден се очертава като приятен за повечето от представителите на зодията. Хората около вас ще ви осигурят добро настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата не ви създава никакви проблеми. Правите всичко с удоволствие и това е в основата на успехите ви. Нужно ви е още малко време.
01 юни 2020
Последни новини