От х:

Днес в x:

България и Обединените арабски емирства ще разменят посланици

България и Обединените арабски емирства ще открият посолства в другата страна догодина. Това стана известно днес в Министерския съвет при подписването на двустранно Споразумение за икономическо и техническо сътрудничество, съобщи БТА.

В споразумението се предвижда създаването на смесена икономическа комисия, която ще заседава на всеки две години, съобщи министърът на икономиката Божидар Лукарски. Той допълни, че българската страна е получила покана за посещение следващата година в ОАЕ на най-високо ниво.

Колегата му Султан бен Саид ал Мансури съобщи, че в рамките визитата му в София е било акцентирано най-вече на сътрудничеството в областта на инвестициите, индустрията, малкия и средния бизнес, туризма и хранителното подсигуряване. Гражданската авиация е една от най-важните за нас, подчерта министърът на икономиката на ОАЕ.

Готови сме да окажем подкрепа на емиратски фирми, които желаят да инвестират в България в сектори, в които имаме традиционни предимства и такива, които осигуряват висока добавена стойност и повишена конкурентоспособност на икономиката", е казал Лукарски на двустранен бизнес форум по-рано през деня. По думите му България се стреми да развива иновативни производства с висока добавена стойност, като икономическата политика на страната е насочена към приоритетно развитие на високотехнологичните производства и услуги.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини