От х:

Днес в x:

Заснеха потопени кораби от Втората Световна война (видео)

Националното управление за океанографски и атмосферни изследвания и техни партньори изследват два потънали преди над 70 години кораба, участвали в битка близо до бреговете на Северна Каролина по време на Втората Световна война. Това са първите кадри, в които се появяват двата плавателни съда, те ни дават повече информация за малко известната, но важна глава от мореплавателната история на страната.

Много американци не знаят, колко близо до дома им е бушувала Втората Световна вайна. В рамките на седмици след нападението над Пърл Харбър, немски подводници започнали да патрулират около бреговете на Северна Каролина, потапяйки търговски кораби и плавателни съдове на съюзническите сили безнаказано. Само през 1942, били потопени над 80 кораба, а близо 1 600 души загинали.

През юли 1942, немската подводница U-576 потопила товарния кораб SS Bluefields по време на битка на Конвой KS-520 в близост до Кейп Хатерас. Конвоят и американските военни сили отвърнали на удара, повреждайки подводницата.

През 2014 Националното управление за океанографски и атмосферни изследвания откри двата плавателни съда на около 35 мили от брега, на близо 700 фута под водата , на разстояние от около 200 метра едно от друго.

През август 2016, в рамките на експедицията Битката за Атлантика: Археология на подводните сражения по време на Втората Световна война, учените извършиха наблюдения върху двата кораба и околностите с помощта на съвременни технологии. Това изследване ще ни даде повече информация за битката разразила се само на няколко мили от американския бряг.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини