От х:

Днес в x:

Врата към лятото, Джо Сатриани

Причината някой да се превърне в китарен герой е една: той може да прави неща с инструмента, които повечето китаристи не могат. Joe Satriani издържа теста още преди 23 години, с издаването на мулти платинения албум Surfing with the Alien. Хората онемяват и милиони музикални фенове по света приветстват новороденият бог на китарата, който и досега продължава да радва, очарова и впечатлява.

Легендарният музикант и китарист Джо Сатриани потвърди, че на 6 май ще издаде 14-ия си студиен албум, озаглавен Unstoppable Momentum (Epic Records). След края на южноамериканската обиколка на турнето G3 TOUR през октомври 2012г., Джо Сатриани прекарва следващите два месеца в композиране на нова музика. „Това беше истински творчески катарзис, който доведе до много нова музика, която вече нямах търпение да запиша” – казва Сатриани.

Финалната селекция е сведена до 11 песни, всички „водещи в различни посоки, вдъхновени от множество музикални влияния”. С тази концепция, Сатриани решава да запише албума с нови студийни музиканти. „Искахме по време на записите да съсредоточим максимално творческа енергия, която да позволи новият материал да отразява индивидуалния почерк на всеки един от нас. Искрено съм щастлив от финалния резултат и от химията, която се получи между мен, Майк, Крис и Вини”.

Тук ви предлагаме 1/11 част от тази невероятна химия: Joe Satriani - "A Door Into Summer"

У нас албумът ще бъде на музикалния пазар на 10 май, 2013г. от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Unstoppable Momentum е записан в „Skywalker Sound” студио в Сан Франциско и е продуциран от Сатриани и Майк Фрейзър (AC/DC). За записите на албума Сатриани кани Vinnie Colauita (Sting, Jeff Beck) на барабаните, Chris Chaney (Janes Addiction) – бас китара и Mike Keneally (Dethklok) - кийборд.

Вече повече от две десетилетия, Джо Сатриани концертира по целия свят като солов изпълнител или като част от китарния проект “G3”, на който е създател. С над 10 милиона продадени копия от редица студийни и концертни проекти по целия свят, до момента той има 2 платинени албуми, 4 със златен статус и 15 номинации за Грами. Албумът, който издава със страничния си проект Chickenfoot с участието на бившите членове на Van Halen Sammy Hagar (вокали) и басиста Michael Anthony и ексбарабаниста на Red Hot Chili Peppers - Chad Smith е сертифициарн със златен статус на продажби в Америка, а вторият им студиен албум дебютира в Билборд на #9 място. В края на 2010 музикалната сензация Ники Минаж позволява разрешение от Сатриани да използва семпъл от класиката му “Always With Me Always With You” в песента й “Right Through Me” от мултиплатинения й дебютен албум. През 2011 година, Сатриани записва Националния химн на САЩ за филма на Брад Пит - Moneyball.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини