От х:

Днес в x:
Предлага по договаряне

Неподвижна протетика: Инлеи, Онлеи и Керамични фасети

Обява №63931

Неподвижната протетика е област в стоматологията, която се занимава с възстановяването на повредени или липсващи зъби с помощта на различни видове протетични решения. Тези решения не само възстановяват функционалността и естетичния вид на устната кухина, но и подобряват качеството на живот на пациентите.

Инлеи и Онлеи

Инлеите и онлеите са типове неподвижна протетика, които се използват за възстановяване на зъби със значително повредена коронка (върха на зъба). Те са изработени от различни материали, като злато, керамика или композитни материали.

  1. Инлеи: Инлеите са вътрешни протетични възстановявания, които се поставят във вдлъбнатините (кариозните легла) след изваждането на кариозни тъкани от зъба. Те се изработват от различни материали, като злато или керамика. Златните инлеи са популярни заради дълготрайността и прецизността си, докато керамичните инлеи се предпочитат поради естетичния си външен вид, който се доближава до цвета на естествените зъби.

  2. Онлеи: Онлеите са протетични решения, които покриват по-голяма част от повърхността на зъба в сравнение с инлеите. Те се използват, когато зъбът има обемни повреди или когато се изисква по-голяма степен на реконструкция. Онлеите могат също да бъдат изработени от различни материали, включително керамика, което осигурява естетичен и натурален външен вид.

Последни новини